Abiznis

U Bolnicu Meljine smo uložili preko 32 miliona, računamo na razumijevanje Vlade

Konzorcijum vlasnika Bolnice Meljine godinama ulaže vanredne napore da Bolnica stabilno funkcioniše. Nastavićemo to da radimo, vjerujući da  ćemo u Vladi, lokalnoj samoupravi i Fondu zdravstva imati partnere da bi građani Herceg Novog i turisti imali neophodnu zdravstvenu zaštitu, saopšteno je iz Atlas grupe.
U Bolnicu Meljine smo uložili preko 32 miliona, računamo na razumijevanje Vlade
Portal AnalitikaIzvor

Povodom štrajka upozorenja ističu da je u ovoj godini zarada zaposlenima u bolnici isplaćena u januaru, martu, aprilu, maju, junu i poslednja 6. jula.

„Dug od četiri zarade, koji se trudimo da isplatimo u što kraćem roku,  nastao je kroz duže vrijeme zbog okolnosti na koje smo  ukazivali Vladi i Fondu zdravstva“, kaže se u saopštenju.

Bolnica je pravno lice koje je osnovala kompanija Meljine kompleks d.o.o. Herceg Novi od dijela imovine koja je bila predmet privatizacionog ugovora. 

„Platili smo 25 miliona eura za objekte i zemljište i do sada kroz investicije i održavanje redovnog  funkcionisanja bolnice uložili preko 32 miliona eura u Bolnicu“, navode iz Atlas grupe.

Bolnica Meljine, pošto Herceg Novi nema drugu bolnicu, je jedino mjesto gdje građani Herceg Novog mogu dobiti punu medicinsku zaštitu.

„Kada je Atlas grupa kupila zemljište i objekte ove nekadašnje vojne bolnice,  prihvatili smo da potpišemo Socijalni program za zaposlene i ugovor sa Fondom za zdravstvo o pružanju zdravstvenih usluga za građane Herceg Novog. To smo uradili iako taj ugovor nije podmirivao ni 50 odsto  troškova za isplatu plata ljekarima i ostalom medicinskom osoblju. Da bismo održali bolnicu pokrivamo deficit već deset godina, računajući na  razumijevanje odgovornih u državi“, dodaju.

Nakon preuzimanja imovine centra Meljine bili su prinuđeni da tražimo izmjenu planske dokumentacije. Tadašnja lokalna administracija pune  dvije godine je odugovlačila usvajanje planskog dokumenta za Meljine, zbog čega je iz projekta izašao naš tadašnji strateški partner.

„Bolnica Meljine, inače, za sve usluge građanima Fondu zdravstva ispostavlja račune koji su niži od onih koje dobijaju iz Doma zdravlja.  Za nas je najvažnije da se zdravstvene usluge u bolnici Meljine pružaju  normalno i to će ostati naš prioritet. Vjerujemo da je svima dobronamjernima jasno da je neophodna saradnja  između vlasnika, Vlade i Opštine, kao i ulazak u strateško partnerstvo sa nekom od renomiranih inostranih zdravstvenih institucija kako bismo Bolnicu Meljine podigli na najviši nivo i od nje napravili moderan zdravstveni centar“, zaključuje se u saopštenju.

 

Portal Analitika