Abiznis

Dobit EPCG u prvoj polovini godine 42,88 miliona eura

Elektroprivreda (EPCG) je u prvoj polovini godine ostvarila neto dobit od oko 42,88 miliona eura, saopšteno je iz kompanije. 
Dobit EPCG u prvoj polovini godine 42,88 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Kompanije je, kak ose navodi, u periodu od januara do kraja juna prihodovala 154,47 miliona eura, što je 11 odsto više od plana i 26 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

"Glavni razlozi dobrih poslovnih rezultata u prvih pola godine prije svega su dobra pogonska spremnost i stabilno funkcionisanje proizvodnih objekata, koji su uz dobre hidrometeorološke prilike, uslovili povećanu proizvodnju", dodaje se u saopštenju.

Dobrim rezultatima su, kako je objašnjeno, u velikoj mjeri doprinijeli zaposleni u proizvodnim objektima, ali i Direkcija za upravljavljanje energijom.

"Dobit prije odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova depresijacije i amortizacije (EBITDA) je za prvih šest mjeseci iznosila 49,35 miliona eura i 58 odsto je veća u odnosu na planiranu", precizirali su iz EPCG.

EPCG je, prema riječima njenih predstavnika, u okruženju punom izazova tokom prvih šest mjeseci zahvaljujući dobroj pogonskoj spremnosti i izuzetnim hidrološkim prilikama ostvarila dobre rezulate.

"Kontinuirana dobra stopa naplate, uz pojačane aktivnosti na polju snabdijevanja, kao i dodatne stimulacije redovnih platiša i unaprijeđenje odnosa sa kupcima, uslovili su još bolje efekte u poslovanju kompanije", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika