Fudbal

Anri prelomio, napustio Skaj

Legendarni francuski fudbaler Tijeri Anri, oldučio je da napusti Skaj Sport i posveti se svojoj trenerskoj karijeri u nadi da postane glavni trener.
Anri prelomio, napustio Skaj
Portal AnalitikaIzvor

Anri je nakon fudbalske, uplivao u televizijske vode, pa je bio stručni konsultant na televiziji Skaj Sport četiri godine.

Francuz je na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu bio pomoćni trener selekcije Belgije, koja je osvojila treće mjesto na Mundijalu.

Anri je posebno radio sa napadačima i ofanzivnim igračima Belgije, što se pokazalo uspješnim i što je stvoreno zadovoljstvo na obe strane.

"Uz dosta tuge moram da saopštim svoju odluku da napustim Skaj Sport, kako bih više vremena provodio na terenu i posvetio svu pažnju na putu da ostvarim moj cilj. Protekle četiri godine sam stekao nevjerovatna iskustva u trenerskom poslu i ta iskustva su me učinila rješenijim u odluci da postanem glavni trener", napisao je na Tviteru Anri.

Tokom karijere, "Titi" je nastupao za Monako, Juventus, Arsenal, Barselonu i Njujork Red Bulse.

Četrdesetogodišnji Francuz najbolji je strijelac u istoriji Arsenala sa 228 golova, a sa engleskom ekipom osvojio je dvije Premijer lige i isto toliko FA kupova, dok je sa Barselonom uspio da osvoji Ligu šampiona i dvije Premijer lige.

S reprezentacijom Francuske bio je svjetski šampion 1998. godine, a evropski dvije godine kasnije. 

Portal Analitika