Crna hronika

Roštiljali u kući u kojoj je policija pronašla i bacač raketa

Svjedok Božidar Ćetković danas je u podgoričkom Višem sudu, na suđenju za ubistvo Đorđa Borete i Dragana Zečevića, kazao da je njegov pokojni sin Miroslav Ćetković sa Vasilijem Rafailovićem, braćom Ilijom i Boškom Pavlović, Vladimirom Marjanovićem i Jocom Mušikićem išao da roštilja u kući na selu iznad Budve a u kojoj je policija kasnije pronašla oružje. 
Roštiljali u kući u kojoj je policija pronašla i bacač raketa
B.R.
B.R.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Ćetković je pojasnio da je zelenu kutiju u kojoj su bili šanžeri prvi put vidio prilikom policijskog pretresa. Naveo je i da je prilikom jednog obilaska kuće i zadnjem dijelu dvorišta u nekom žbunju vidio zelenu cijev koja je ličila na bacač raketa.

Miroslav Ćetković ubijen je 4. januara 2016. godine, mjesec nakon likvidacije Đorđa Borete. Nakon ubistva Ćetkovića, Ilija Pavlović obratio se policiji iz straha za svoju bezbjednost ali je poslije jednogodišnje istrage završio na optuženičkoj klupi zbog stava Tužilaštva da je učestvovao u organizaciji ubistva Borete.

Ćetković je naveo i da mu je kuća na selu bila obijena i da se to dogodilo prije policijskog pretresa. Istakao je i da njegov pokojni sin Miroslav uvijek sa njim i društvom išao u kuću na selu.

Navodi i da mu je društvo pokojnog sina pomagalo da odradi popravke krova na kući.

- Pavlović Ilija je na krovu zakrpio jednu rupu, Marjanović je mješao malter a neki od ostalih pripremali su roštilj - ispričao je on.

Proces vodi sutkinja Biljana Uskoković. Doktor Dragan Zečević i Đorđe Boreta, brat od strica Saše Borete, ubijeni su oko 11 časova u pucnjavi u lokalu "Trofej" u Bečićima. Zečević je bio slučajna žrtva obračuna.

Portal Analitika