Fudbal

Francuski "zlatni momci" u Jelisejskoj palati

Pobjednička fudbalska reprezentacija Francuske stigla je večeras otvorenim autobusom na prepuna Jelisejska polja, dok su nad Parizom avioni raspršivali boje nacionalne zastave, a više od milion građana koji su dočekali pobjednike Svetskog prvenstva veselo su im klicali.
Francuski "zlatni momci" u Jelisejskoj palati
Tanjug/Portal AnalitikaIzvor

Ušavši u francusku predsjedničku palatu, kapiten i golman Igo Loris sa zlatnim trofejom u rukama, i trener Didije Dešan prvi su pozdravili predsjednika Francuske Emanuela Makrona i njegovu suprugu Brižit na crvenom tepihu ispred Jelisejske palate.

"Hvala što ste nam donijeli ovaj pehar. Hvala što ste nas učinili ponosnim, što ste uložili toliko truda. Hvala što ste bili jedinstveni. Hvala vašim porodicama koje su ovdje, trenerima i timovima", rekao je predsjednik Francuske u emotivnom obraćanju članovima reprezentacije, uz poruku da se ne mijenjaju, jer "ova ekipa je lijepa" i da "nikada ne zaborave odakle dolaze".

Okupljenim građanima ispred predsjedničke palate obratio se igrač sredine terena Pol Pogba, uzviknuvši "Naprijed Plavi, naprijed", otpejvao je i nekoliko pesama, pa mikrofon predao Benžamenu Mendiju.

Igrači i njihovo osoblje pjevali su, između ostalog, i čuvenu pjesmu Glorije Gejnor "I will survive" (Preživeću).

Uz zvuke "Marseljeze", igrači francuske reprezentacije, svi u plavim odijelima i bijelim košuljama, potpisivali su autograme mnogobrojnoj djeci koja su došla da ih dočekaju, dok je Makron pravio "selfije" sa pobjednicima.

Inače, na zvaničnom Tviter nalogu francuske reprezentacije objavljeno je da će igrači cijelo veče provesti u Jelisejskoj palati.

Francuski tim je juče, u finalu Svjetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji, pobijedio reprezentaciju Hrvatske rezultatom 4-2.

Portal Analitika