Politika

Koalicija nikad jača, priče o krizi su spekulacija

Koalicija na vlasti u Herceg Novom je stabilna, funkcioniše odlično i nema nikakvih sporenja između koalicionih partnera, kazao je za Pobjedu predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, inače predsjednik novskih Demokrata koje u vlasti participiraju sa devet mandata. 
Koalicija nikad jača, priče o krizi su spekulacija
PobjedaIzvor

Koalicija nikad nije bila stabilnija, sve smo jači, imamo 20 mandata od ukupno 34, i sve priče da je vlast u Herceg Novom ugrožena su na nivou spekulacija, koje dolaze iz određenih krugova. DPS je u Herceg Novom daleko od preuzimanja vlasti - kazao je Katić.

Ističe da su svi članovi koalicije na vlasti jedinstveni i da završavaju sve preuzete obaveze.

- Sezona je u punom jeku, turista je sve više u gradu, završavamo infrastrukturne projekte, rezultati su vidljivi. Bavimo se razvojem grada, a ne političkim priča ma, jer sve funkcioniše besprijekorno – tvrdi Katić.

Na vanrednim izborima, koji su održani 7. maja prošle godine, Demokrate su osvojile devet mandata, DF četiri, Novska lista tri mandata, SNP dva i koalicija SDP-Ura jedan mandat. Nakon petnaestak dana između tih političkih subjekata dogovorena je koalicija, a 26. maja za predsjednika SO Herceg Novi izabran je Miloš Bigović iz DF-a. Stevan Katić, predsjednik novskih Demokrata, imenovan je za predsjednika opštine 8. juna.

U lokalnom parlamentu DPS ima 12 odbornika, SD, Grupa birača Izbor i Građanska lista za Herceg Novi -Mišo Škobalj po jednog odbornika. Koaliciji na vlasti prišla je i Građanska lista za Herceg Novi – Mišo Škobalj, a odbornik te liste Aleksandar Škobalj je nedavno potvrdio da sa Novskom listom pregovaraju o potpisivanju sporazuma o političkoj saradnji.

Portal Analitika