Fudbal

Meč za treće mjesto: Belgija - Engleska 2 : 0

Fudbaleri Belgije osvojili su treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Oni su poslije eliminacije u polufinalu od Francuske nadigrali Englesku u utakmici za treće mjesto rezultatom 2:0.
Meč za treće mjesto: Belgija - Engleska 2 : 0
Portal AnalitikaIzvor

Golove za tim Roberta Martineza postigli su Tomas Menije u četvrtom minutu i Eden Azar u 82. minutu.

Belgija je od početka ušla agresivno u meč i nije dozvoljavala protivnicima da lako stignu do gola što se na kraju odrazilo na rezultat. 

ayar

90+3 KRAJ! Belgija zasluženo osvaja treće mesto na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Nadoknada vremena je bila samo formalnost jer su već poslije gola Azara Englezi potpuno posustali, svjesni da nema nade da urade nešto više do kraja utakmice.
 

88' Kejn traži podršku. Napadač Engleske traži podršku naprijed, ali teško je da će se  bilo što menjati po pitanju rezultata.

82' Belgija vodi 2:0! De Brejne je još jednom vrhunski procijenio trenutak kada će uposliti Edena Azara, Azar je ostavio Džounsa na leđima i igrač Engleske nije mogao da uradi ništa protiv bržeg fudbalera. Azar je ušao u kazneni prostor i rutinski šutnuo po zemlji pored Pikforda za 2:0.

azar2

74' Lindgard prvo šutira glavom, malo pored gola, a onda i Megvajer na isti način poslije prekida.

70' Dajer se izvukao sam ispred kaznenog prostora, ušao unutra i prebacio loptu preko istrčalog Tiba Kurtoe i kada se činilo da je to 1:1, Aldervireld je doklizao i sa gol linije izbacio loptu.

68' Solidan pokušaj Erika Dajera sa dvadesetak metara, brani Kurtoa.

55' Šansa za Kejna! Lindgard prima loptu iz auta, podiže je za Kejna, a napadač kasni na nju praktično sam ispred gola. Engleska je mogla do izjednačenja.

51' Odličan centaršut Tripijea u kazneni prostor, tamo je bio Stouns, ali Fertongen čisti ispred defanzivca Engleske. Moglo je da bude vrlo opasno i recept kako Engleska može da postigne gol pošto ubojitost iz igre nema.

49' Utakmica je nastavljena. Loftus Čik je probao da "uđe u gol", Rašford je zatvoren, pa dva napada Engleza završavaju lakim odbranama njihovih rivala. I dalje to izgleda traljavo i tromo.

45' De Brejne je bio u zoni šuta i nije htio da šutira, nesebično je proslijedio do Menijea na krilu koji bezuspješno centrira.

40' Belgija mnogo brže vuče napade naprijed. Menije je u jednoj od prethodnih akcija sam pretrčao cio teren po desnoj strani i probao da centrira, Englezi to ne pokazuju. Spori su u napadu i dok se njihov rival brani sa više igrača, "tri lava" ne mogu ništa da urade.

34' Blokiran je udarac Edena Azara koji je opet lagano ušao u gol šansu, Englezi su imali korner. 

30' Tilemans je šutirao sa 20 metara, blokiran je, ali Belgijanci lako ulaze i u kazneni prostor i u prilike za šut.

24' Malo je hvalilo engleskom napadaču da u polukontri postigne gol za izjednačenje. Sterling je primirio loptu na 16 metara, spustio je za Kejna, a ovaj u padu šutirao malo pored gola.

20'  Englezi su tokom cijelog turnira bili odlični iz prekida, poslije kornera je skočio Megvajer koji je već davao gol glavom na ovom prvenstvu. Ovog puta slično kao i Loftus Čik prije nekoliko minuta nije bio dovoljno jak i precizan šut.

11' Šansa za Belgiju! Pikford je spasio svoj gol kada je De Brejne dobio loptu iskosa i šutirao po zemlji. Lopta se odbila od jednog igrača Engleske i umalo prevarila Pikforda koji je odlično reagovao.

04  Lukaku kroz sredinu šalje loptu na lijevi bok za Nasera Čadlija, ovaj pronalazi Menijea na petercu. Kasnio je da zatvori centaršut Tripije i Menije je to kaznio golom već u četvrtom minutu.

02  Belgijanci izlaze visoko sa petoricom i napadaju zadnju liniju Engleske sa tri igrača. De Brejne je najistureniji u tom presingu, Englezi se za sada snalaze.

belgija1

Belgija je u polufinalnom meču poražena od Francuske minimalnim rezultatom, u meču u kojem su većinom imali inicijativu, ali ipak nedovoljno smirenosti da postignu gol kojim bi meč odveli u produžetke. 

Sa druge strane, fudbal se neće "vratiti kući", kako su engleski navijači priželjkivali, s obzirom da je njihova reprezentacija imala prednost od 1:0 na poluvremenu protiv Hrvatske, ali 'poklekla' u nastavku i poslije produžetaka poražena sa 2:1. 

Meč za treće mjesto je uvijek važio za jedan od onih nebitnijih na prvenstvu, s obzirom na to da je to posljednje mjesto na podijumu neka mala utješna nagrada, ali sigurno je da će i jedna i druga ekipa dati svoj maksimum kako ne bi sa dva poraza zaredom završili Mundijal. 

 

Portal Analitika