Košarka

MAKSIMOVIĆ: KK "Budućnost Voli" je za mene životno obilježje

Budućnost za mene predstavlja životno obilježje. Nešto poput krvne grupe. Predstavlja moju neraskidivu pripadnost prema rodnom gradu.Budućnost je dio mene, kaže Gojko Maksimović izvršni direktor Montenegroberze u intervjuu za veb sajt KK "Budućnost Voli".

MAKSIMOVIĆ: KK "Budućnost Voli" je za mene životno obilježje
KK Budućnost VoliIzvor

Smatrate li da se košarka vratila u naš grad?

Jeste. Uspjeh KK Budućnosti je uspjeh cijelog grada. Drago mi je da su košarkaši uspjeli da energiju i pozitivni naboj prenesu na cijeli grad.

Kako pamtite KK Budućnost iz djetinstva?

Iskren da budem, svaki odlazak na utakmicu me vraća u djetinjstvo. Radost, nekad i tuga, emocije, sloboda od svakodnevnih stega u današnjem vremenu je nešto što je svima potrebno, pa makar i na tih par sati! Najupečatljiviji trag iz djetinjstva je osvajanje Kupa Jugoslavije i nevjerovatne trojke u finalu, 1996. godine u Nikšiću.

Ko su igrači koji su po Vašem mišljenju ostavili najveći trag u KK Budućnost?

Sa sigurnošću mogu reći igrači koji su donijeli prvu titulu u Podgorici. Generacija iz Nikšiča, predvođena Vladom Šćepanovićem, Gavrilom Pajovićem, Draganom Vukčevićem... Naravno ne treba izostaviti i Dejana Radonjića koji je ostavio veliki trag i kao igrač i kao trener!

Sastavite idealnu petorku Budućnosti proteklih 25 godina – do sada?

Igor Rakočević, Vlado Šćepanović, Žarko Paspalj, Bojan Dubljević, Dejan Tomašević.

KK Budućnost je šampion ABA lige, kako ste doživjeli osvajanje titule?

Jako emotivno. To je prva „jaka“ titula koja je došla u Podgorici! Ostaje samo istorija, a ja sam srećan što sam bio dio te priče!

Ove godine naš klub igra Euroligu, kakva su Vaša očekivanja?

Očekujem da svi budemo na nivou Eurolige! I Uprava i igrači i publika! Želim da „Morača“ bude neosvojiva tvrđava i da se kroz Budućnost dičimo da smo dio Evropske elite!

Poruka pred Euroligu?

Hrabro, gordo i složno!

Portal Analitika