Prašović pred svojom publikom traži 10. pobjedu u karijeri

Crnogorski bokser, šampion svijeta u kruzer katorgoriji verzije WBO, Novljanin Dilan Prašović, boriće se danas u velikom spektaklu u rodnom gradu, na Kanli kuli, protiv boksera iz Gane, Abrahama Tabula.
Prašović pred svojom publikom traži 10. pobjedu u karijeri
Radio JadranIzvor

Na plaži Peoples na obaveznom mjerenju uoči meča Prašović je imao 91,2 kg, a njegov oponent Abraham Tabul 89,6 kg.

Sjajni borac Prašović će boksovati 10. jubilarni profesionalni meč. Do sada još ne zna za poraz, a pobjedi se nada i sjutra.

– Maksimalno sam spreman za ovaj meč. Gledao sam protivnika, njegove mečeve. Znam njegove mane i znam šta mu dobro ide. Sjutra veče ću u ringu dati sve od sebe da ostvarim desetu pobjedu – kazao je Prašović nakon zvaničnog mjerenja, upriličenog u plažnom baru Peoples na Toploj.

Njegov oponent, dvadesetosmogodišnji Abraham Tabul kazao je da ne poznaje protovnika i da ga je danas na mjerenju vidio prvi put, ali da očekuje pobjedu i kad uđe u ring, znaće šta treba da radi. Ganac je do sada ostvario 12 pobjeda, od čega 10 nok autom.

Prašovićev trener Fehmi Huseni očekuje dosta dobru borbu, jer utisak je da je Ganac izuzetno jak i čvrst borac.

– Dilan Prašović je dosta dobro pripremljen, možda i najbolje do sada, jer prvi put boksuje kao profesionalni bokser pred svojom publikom i u svom gradu, bukvalno dvije ulice od mjesta gdje je odrastao. To je dodatna motivacija da se pokaže u što boljem svjetlu – ističe Huseni.

Po riječima predsjednika Profesionalne bokserske federacije, koja i organizuje meč, Milorada Mija Martinovića spektakl na Kanli kuli je u danu kada cijela Crna Gora slavi jedan od najvećih praznika u istoriji.

– Smatram da Dilan zaslužuje da ovaj spektakl bude na visokom nivou, zahvaljujući ljudima koji su prepoznali boks kao jedan od naprestižnijih sportova u svijetu. Čitava gradska vlast pomogla je da ovaj događaj bude jedan od najvećih sportskih spektakla u Crnoj Gori – navodi Martinović.

Publiku na Kanli kuli očekuju 4 uvodne, glavna uvodna i glavna borba između Prašovića i Tabula.

U glavnoj uvodnoj borbi rukavice će ukrstiti šampionka svijeta i bronzana sa Olimpijskih igara u Londonu, ruska bokserka Elena Savedeva i bivša šampionka u WBO, Nina Radovanović iz Srbije.

Sve borbe sa Kanli kule direktno će prenositi sportski kanal Arena Sport, a početak programa zakazan je za 21 čas.

Ukupni troškovi boksersog spektakla na Kanli kuli su 60 hiljada eura, a Opština i TO su obezbijedili 20 hiljada eura.

Portal Analitika