Politika

Budva: Crnogorska ulazi u vlast?

Crnogorska, koja pregovora sa aktuelnom vlasti u Budvi  je insistirala na funkcijama potpredsjednika Skupštine optine, zamjenika predsjednika opštine, odnosno glavnog menadžera grada, kao i mjesto predsjednika Turističke organizacije Budve, piše Pobjeda.
Budva: Crnogorska ulazi u vlast?
PobjedaIzvor

Osim toga, kao jedan od uslova Crnogorske postavljen je zahtjev da opštinska vlast prestane sa političkim (zlo)upotrebama lokalne uprave, kao što je to bilo sa postavljanjem spornih bilborda u slavu ,,srpskih oslobodilaca“ Budve koji su izazvali žestoke reakcije javnosti.

Predsjednik Skupštine opštine Budva Đorđe Vujović zakazao je za utorak nastavak 16. sjednice lokalnog parlamenta, ubijeđen da će, kako je naveo, predstavnici budvanske vlasti i Crnogorska već danas postići dogovor i potpisati koalicioni sporazum.

- Ne učestvujem direktno u pregovorima, ali sam informisan da je u načelu već sve dogovoreno. Sporazum još nije potpisan, nadam se da će i to biti ubrzo. Sjednica je zakazana za utorak u 10 sati. Apsolutno sam optimista da će to sve u narednih dan-dva biti gotovo i da će biti potpisan koalicioni sporazum – rekao je Vujović Pobjedi.

Predsjednik budvanskog ogranka Crnogorske Miodrag Čučka saopštio je juče, nakon što je završena druga runda pregovora sa vladajućom koalicijom oko ulaska te partije u vlast u Budvi, da je optimista da će se postići dogovor.

Portal Analitika