Društvo

Vojvodić: Očekujem ostavku Upravnog odbora UCG

prihvati tužba o nezakonitoj smjeni rektora na UCG, jer nijesam tom tužbom štitila vlastiti integritet, iako sam u javnosti itekako i lično bila izložena svojevrsnoj torturi, saopštila je bivša rektorka Radmila Vojvodić.  
Vojvodić: Očekujem ostavku Upravnog odbora UCG
Portal AnalitikaIzvor

Kako je navela, tužbom je zajedno sa advokatom Nikolom Martinovićem štitili integritet institucije koju je branila od totalitarističo – fašizoidnog postupanja Upravnog odbora i Vlade prema ustavno zaštićenoj kategoriji –autonomiji UCG.  

 

“Tu je, dakle, satisfakcija! Dijelim je sa svim mojim saradnicima i brojnim kolegama koji su stali u zaštitu autonomije i hrabro je javno podržavali uprkos prijetnjama, političkim pritiscima i revanšizmu koji im je prijetio i dalje prijeti, kako nažalost svjedoči i javnost”, navela je ona u izjavi za javnost.

 

 Kako je dodala, svaku satisfakciju nadmašuje porazna svijest o šteti koju je ta odluka donijela UCG i prokazala državnu instituciju visokog obrazovanja kao pravni prozirojim patritokratskog društva, a od već legendarne beranske medicinske škole načinila obrazovni provizorijum uprkos činjenici jedne evropski zaštićene regulisane profesije.

 

“Branili smo autonomiju, ali i trogodišnje reforme koje sam, sa ogromnim zalaganjem na stotine nastavnika i saradnika beskompromisno i uz velike pritiske i unutar i izvan UCG izborila  - što je bila, smatram, moja bazična odgovornost na funkciji rektora”, navela je ona.

Kako je dodala, očekuje da ova sudska odluka  doprinese jedinom korisnom i zdravom ishodu za integritet UCG   - ostavci Upravnog odbora UCG- dakle, najvišeg upravnog tijela UCG koji  se sramno služio silničkim političkim manipulacijama krašeći i zakon i akademaske etičke norme i čineći grubu povredu autonomije naše institucije.

 

Portal Analitika