Ostalo

Ove godine izdvajamo 160.000 eura (VIDEO)

Ministarstvo sporta, koje je u prethodnoj godini podržalo adaptaciju 13 sportskih infrastrukturnih projekata, u 11 opština, ove godine nastavlja investicioni ciklus kroz podršku za sedam novih infrastrukturnih projekata vrijednih više od 160.000 eura koji će doprinijeti unapređivanju školske sportske infrastrukture i stvaranju neophodnih uslova za bavljenje sportsko-rekreativnim aktivnostima djece, mladih i građana – saopštio je na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade ministar sporta Nikola Janović.
Ove godine izdvajamo 160.000 eura (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor


Ministar je rekao da je od trinaest prošle godine odobrenih projekata već realizovano osam, i da bi do kraja godine trebalo da bude završeno i preostalih pet.
„Govoreći jezikom brojki, ukupna vrijednost podržanih projekata je više od pola miliona eura, od čega je Ministarstvo sporta obezbijedilo oko 450,000.00 €” – rekao je ministar.
Kada je o projektima za ovu godinu riječ, ministar Nikola Janović je precizirao da se pomenute aktivnosti fokusiraju na  adaptaciju fiskulturne sale OŠ „Luka Simonović”u Nikšiću; uređenje postojećih terena u dvorištu srednje elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić” i adaptaciju  fiskulturne sale OŠ „Radojica Perović” u Podgorici; adaptaciju fiskulturne sale OŠ „Marko Miljanov” u Bijelom Polju i rekonstrukciju terena u dvorištu OŠ „Vuko Jovović” u Danilovgradu.
„Dodatno, Ministarstvo sporta je usvojilo i zahtjev Doma učenika i studenata Podgorica za realizaciju projekta koji ima za cilj stvaranje potrebnih uslova učenicima i studentima za bavljenje sportom u okviru kompleksa u kojem borave. Takođe, usvojen je i zahtjev Specijalne bolnice za psihijatriju Kotor gdje je opredijeljena finansijska podrška za projekat čijom realizacijom će se stvoriti odgovarajući uslovi za bavljenje sportskim aktivnostima u navedenoj ustanovi. Sa korisnicima sredstava Ministarstvo sporta zaključiće ugovore o finansiranju, nakon čega će se pristupiti realizaciji predmetnih projekata” – precizirao je ministar sporta Nikola Janović na konferenciji za medije održanoj nakon sjednice Vlade.
 

Portal Analitika