Fudbal

Eliot Menadžment preuzeo upravljanje nad Milanom

Američka investiciona korporacija Eliot menadžment (Elliott Management) obećala je da će uložiti 50 miliona eura u fond Milana, nakon što je preuzela upravljanjem nad tim italijanskim fudbalskim klubom.
Eliot Menadžment preuzeo upravljanje nad Milanom
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju se navodi da je bivši vlasnik Milana Li Jonghong do petka nije ispunio obavezu da isplati dio dugovanja na osnovu pozajmice od 300 miliona eura, koji je dugovao američkoj korporaciji.

Eliot menadžment navodi da je zaplijenila imovinu doskorašnjeg vlasnika Milana Lija, uključujući i holding kompaniju u Luksemburgu koju je ovaj koristio za kupovinu sedmostrukog šampiona Evrope u aprilu 2017. godine.

- Vlasništvo i kontrola nad holding kompanijom koja je posjeduje Milan je od danas u vlasništvu korporacije Eliot, nakon što prethodni vlasnik nije uspio da izmiri obaveze prema Eliot menadžmentu - navodi se u saopštenju.

Očekuje se da američka investiciona korporacija proda klub, ali se u saopštenju dodaje da će Eliot menadžment investirati 50 miliona eura kako bi se "klub finansijski stabilizovao".

Milan je prethodne sezone završio na šestom mjestu Serije A i izborio je plasman u Ligu Evrope, ali ga je Evropska fudbalska unija (UEFA) suspendovala na godinu dana iz svojih takmičenja - zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

Portal Analitika