Društvo

Probili budžet za 13 miliona

DRI je kontrolnom revizijom finansijskog izvještaja i pravilnosti poslovanja Ministarstva unutrašnjih poslova iz 2014. ustanovila da i dalje postoje neusklađenosti poslovanja sa zakonom i ostavila rok do kraja marta naredne godine da se otklone nepravilnosti.
Probili budžet za 13 miliona
PobjedaIzvor

Od 21 preporuke MUP je realizovao sedam, a djelimično je realizovano četiri, uglavnom u dijelu izdataka za sudske sporove i planiranje budžeta. U izvještaju, koji su sačinili senatori dr Branislav Radulović i Nikola N. Kovačević, se navodi da se nastavlja praksa neodgovarajućeg upravljanja izdacima za sudske sporove.

- Na to je DRI već ukazivala kroz sprovedene revizije, a posebno u reviziji  „Izdaci iz budžeta države za sudske sporove po osnovu radnih odnosa“. Izvršeni budžet (bez donacija) MUP-a za 2017. iznosi 90,8 miliona eura, što je značajno više od smjernica fiskalne politike utvrđenog limita potrošnje, koji iznosi 77,8 miliona eura – konstatuje se u izvještaju o kontrolnoj reviziji.

Državni revizori su takođe konstatovali da je za realizaciju preporuka DRI, koje se odnose na planiranje izdataka, posebno izdataka za sudske sporove, kao i procjenu imovine koju koristi MUP, potrebno da i Ministarstvo finansija i Uprava za nekretnine preduzmu određene radnje.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika