Politika

Upravu preuzima Siniša Kusovac

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Tivat odbornici će se izjasniti o odluci o prestanku mandata predsjednici opštine, dr Snežani Matijević (DPS), koja je podnijela ostavku na tu funkciju.
Foto: bokanews.me
Foto: bokanews.me
PobjedaIzvor

Skupština će se izjasniti i o odlukama o prestanku mandata potpredsjednicima opštine Iliji Janoviću (HGI) i Dejanu Maslovaru (SD), a potom i davanju ovlaštenja potpredsjedniku opštine dr Siniši Kusovcu (DPS) da vodi lokalnu upravu u narednih 30 dana do izbora novog predsjednika.

Opštinski odbor DPS-a Tivat pokrenuo je 26. juna proceduru za razrješenje predsjednice opštine dr Snežane Matijević jer „nije obezbijedila sprovođenje strateškog plana razvoja opštine i drugih razvojnih planova i programa, kao ni strateških dokumenata od državnog značaja, niti je obezbijedila vršenje drugih poslova iz nadležnosti opštine utvrđenih zakonom, statutom i drugim propisima“.

Iako je tvrdila da neće podnijeti ostavku već da će odbornici lokalnog parlamenta morati to da učine, predsjednica tivatske opštine se predomislila i 2. jula odlučila da se povuče sa funkcije.

Na dnevnom redu današnje sjednice su još prijedlog odluke o Statutu opštine i izvještaji o radu javnih ustanova i preduzeća u prošloj godini: Centra za kulturu Tivat, Komunalnog, Vodovoda, Parking servisa, Autobuske stanice i Vodakoma, a JU Muzej i galerija je dostavila plan i program rada za tekuću godinu.

Portal Analitika