Politika

DPS Budva: Nečasna ponuda raspale budvanske koalicije

Poziv koji su stranke „raspale“ budvanske koalicije, uputile Crnogorskoj predstavlja klasičan primjer političke korupcije, ali i očajnički potez onih koji po svaku cijenu žele da zadrže svoje privilegije, saopšteno je iz DPS.
DPS Budva: Nečasna ponuda raspale budvanske koalicije
Portal AnalitikaIzvor

Kako se dodaje u saopštenju, oni kojima se nečasna politička trgovina redovno priviđa u tuđem dvorištu, bez imalo skrupula upravo ovim nemoralnim činom pokušavaju da se zadrže još koji mjesec na vlasti u Budvi.

„Ovakve i slične ponude nekoliko puta smo odbijali, svjesni da opstanak na vlasti onih koje će Budvani pamtiti po nesposobnosti, neprincipijelnosti , korupciji, rođačkom zapošljavanju ali i najgorim uvredama koje su jedni o drugima iznosili, ništa dobro neće donijeti ovom gradu. Ovakav nemoralni aranžman samo bi produžio agoniju ove opštine i zato smo ga sa indignacijom svaki put odbacivali“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, posebno je apsurdno da se ova nečasna ponuda servira političkom subjektu čije su čelnike, isti ovi što traže slamsku spasa,  do skoro nazivali - udbašima.

„Takođe, samo prije mesec dana ovu  budvansku vlast funkcioneri Crnogorske karakterisali su kao “nesrećni konglomerat” koji je Budvu potpuno unazadio, “neprirodnu koaliciju koja je masovno partijski i politički zapošljavala”, a za Bečićeve Demokrate tvrdili da su rasijali podjele i završili u kaljuzi „prepunoj mržnje i uvreda”. Zbog svega navedenog: pokušaja očigledne političke korupcije, ali i niza uvreda koje su međusobno jedni o drugima izgovarali, iznenađuje razumijevanje na koje ova nečasna ponuda nailazi u redovima Crnogorske. Eventualnim prihvatanjem ove ponude Crnogorska bi, sasvim izvjesno, politički presudila sama sebi i postala dio ovog gubitničkog društva“, kaže se u saopštenju.

DPS smatra da principijelnim odnosom koji imaju prema ovom, ali i svim ostalim političkim pitanjima, čine ono što je u najboljem interesu građana.  „Naša, ali i sve ostale političke partije, imaće priliku da na sljedećim izborima čuju stav birača o politici koju su zastupali u prethodnom periodu. Strah od izbora koji je prisutan kod raspale budvanske koalicije, najbolji je dokaz njihovih katastrofalnih učinaka i predstavlja pokušaj odlaganja kazne koja neminovno slijedi od strane građana budvanske opštine“, navodi se u saopštenju DPS-a.

 

Portal Analitika