Politika

Budva: Vladajuća koalicija pozvala Crnogorsku da uđe u lokalnu vlast

Predstavnici budvanske vladajuće koalicije, koju čine Demokrate, SNP, DF, URA, Demos, Bivši liberali i SDP, poslali su danas predlog Crnogorskoj da uđe u vlast u tom gradu.
Foto: D. Mijatović
Foto: D. Mijatović
Portal AnalitikaIzvor

„U trenutku kada je zbog neodržavanja sjednice SO funkcionisanje grada naozbiljnije dovedeno u pitanje, a Budvi prijeti poniženje u vidu prinudne uprave, obraćamo se odbornicima Crnogorske u lokalnom parlamentu da se priključe koaliciji koja vrši vlast i našem koalicionom sporazumu, te da tako doprinesu izlasku grada iz krize. To bi podrazumijevalo aneks postojećeg koaliciononog sporazuma, kojim bi se definisale pozicije i status Crnogorske.Imajući u vidu javne istupe i programska načela Crnogorske u kojima dominira dobrobit grada i građana, a što predstavlja i naše opredjeljenje, obraćamo se odbornicima sa punim povjerenjem da smo svi odlučni da se borimo za istu stvar“, navodi se u saopštenju budvanske vladajuće koalicije.

Ulazak Crnogorske u koaliciju na vlasti, nakon što je grad posle katastrofalne uprave DPS-a konsolidovao svoje finansije i funkcionisanje, može za Budvu, prema njihovim riječima, značiti dodatni kvalitet u pravcu unaprjeđenja jednog broja segmenata privrednog i društvenog života.

„Takođe, smatramo da su se stekli uslovi da i gospodin Džaković učestvuje u radu SO i da svi zajedno u narednom periodu učinimo sve da Budva bude ono što treba i zaslužuje da bude. Nikome u ovoj koaliciji nisu bitne fotelje i političke pozicije, a naš poziv je finalna potvrda takvih naših stavova i opredeljenja“, zaključuje se u saopštenju dostavljenom našem portalu.

Portal Analitika