Politika

Izbori ili prinudna uprava zavisiće od volje Džakovića

Nakon što vladajuća većina, koju čine Demokrate i Demokratski front, ni juče nije uspjela da obezbijedi kvorum za održavanje sjednice lokalnog parlamenta, predsjednik opštine Dragan Krapović najavio je da će u narednih nekoliko dana koalicionim partnerima uputiti prijedlog za skraćenje mandata lokalnog parlamenta, kako bi izdejstvovao raspisivanje vanrednih izbora i spriječio uvođenje prinudne uprave u tom gradu.
Izbori ili prinudna uprava zavisiće od volje Džakovića
PobjedaIzvor

Krapović će ovo učiniti po nalogu Glavnog odbora Demokrata, koji je u nedjelju ovlastio budvanski ogranak te partije da spriječi uvođenje prinudne uprave i inicira skraćenje mandata lokalnog parlamenta.

Upitno je, međutim, da li će lokalna vlast u Budvi uspjeti da obezbijedi većinu kako bi se sjednica SO Budva uopšte održala.

Kako sada stvari stoje, sve zavisi od toga šta će uraditi nazavisni odbornik Stevan Džaković, koji je u izjavi za Pobjedu naveo da još nije odlučio da li će doći na novo zasijedanje SO. Sve, kako je rekao, zavisi od toga kakav će biti stav lidera Demokrata Alekse Bečića o prijedlogu koji je juče uputio toj partiji i u kome je, radi rješavanja političke krize, ponovio svoj raniji zahtjev za uvođenje otvorenih izbornih lista u izborno zakonodavstvo.

- Ne znam ni ja još šta ću uraditi. Razmisliću da li ću doći na tu sjednicu. Prije nego što odlučim, moraću da se konsultujem sa još nekim oko toga. Možda bi ovako na prvu loptu bilo logično da se dođe na tu sjednicu i glasa o skraćenju mandata, ali evo, stvarno ne znam. Njima očigledno ne pada na pamet da nešto što sam ja tražio uzmu u razmatranje. Vjerujem da je gospodin Bečić pročitao moje saopštenje, vidjećemo šta će biti – rekao je Džaković. Ukoliko se do narednog petka, kada ističe rok od 15 dana koji je Vlada dala lokalnoj upravi, ne održi sjednica SO Budva, u tom gradu će biti uspostavljena prinudna uprava.

 

Portal Analitika