Politika

Ministarstvo: Čude izjave o neobaviještenosti

Ministarstvo javne uprave saopštilo je danas da ih čude izjave pojedinih funkcionera u Budvi da nijesu obaviješteni o odluci da ukoliko u roku do 15 dana ne bude održana sjednica lokalnog parlamenta će uvesti prinudnu upravu.
 Ministarstvo: Čude izjave o neobaviještenosti
Portal AnalitikaIzvor

Imajući u vidu činjenicu da Skupština opštine Budva duže od šest mjeseci nije održavala sjednicu Skupštine opštine, u cilju ostvarivanja prava građana na lokalnu samoupravu i obezbjeđivanja ostvarivanja funkcionisanja lokalne samouprave u opštini Budva, Vlada Crne Gore je na sjednici  održanoj 6. jula donijela odluku o upozorenju Skupštini opštine Budva da u roku od 15 dana od dana objavljivanja odluke u Službenom listu održi sjednicu Skupštine opštine radi ostvarivanja svojih funkcija, odnosno izvršavanja zakonom utvrđenih obaveza, navodi se u saopštenju.

 Dodaje se da je odluka objavljena u Službenom listu 6. jula, da je stupila na snagu danom objavljivanja, te da od tada teče rok za održavanje sjednice, pa stoga čudi izjava predsjednika Skupštine opštine Budva o neobaviještenosti o odluci Vlade.

 

Portal Analitika