Društvo

Završena sanacija Manastirske ulice

Manastirska ulica na Savini sanirana je nakon dugog niza godina, zahvaljujući saradnji Opštine Herceg Novi i građana.
Završena sanacija Manastirske ulice
Portal AnalitikaIzvor

Asfaltiranje je završeno tokom proteklog vikenda, a prethodili su mu pripremi radovi na ovoj dionici dugoj 250 metara, koje je izvela firma „Fortis Mont“.

Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi 18 hiljada eura, što su zajedničkim snagama obezbijedili lokalna uprava i mještani.

Dio ove ulice godinama je bio u veoma lošem stanju, na šta su građani više puta ukazivali. Do konkretnih koraka došlo je nakon što su mještani na prijemu kod potpredsjednika Konjevića ukazali na ovaj problem, a potom su i predstavnici lokalne uprave obišli teren. Uslijedio je premjer i predračun radova, a nedugo potom realizacija.

Manastirska je jedna u nizu lokalnih ulica i puteva koji su sanirani u proteklom periodu. 

Prije tri dana su asfaltirane ulice u Bijeloj i naselju Žeger, a ranije priobalni put duž rivijere i više dionica u mjesnim zajednicama širom opštine. Lokalna uprava nastavlja ovu praksu kako bi unaprijedila stanje putne infrastrukture na teritoriji opštine, a neki od planiranih radova su sanacija puta kroz Tijesni klanac, puta na Toploj III, od Šišteta prema Gomili, kao i na drugim dionicama.

Portal Analitika