Ostalo

Međunarodna naučna konferencija o sportu u Dubrovniku

Poziv za prijave na Međunarodnu naučna konferenciju „Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća“, koja će se održavati u Dubrovniku od 4. do 7. aprila 2019. godine, otvoren je od 1. avgusta ove godine, saopšteno je sa Univerziteta Crne Gore.
Međunarodna naučna konferencija o sportu u Dubrovniku
Portal AnalitikaIzvor

Konferenciju koja već 15 godina okuplja brojna renomirana imena nauke iz svih krajeva svijeta, organizuje Crnogorska sportska akademija u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore.

Autori mogu podnijeti abstrakte radova, već od 1. avgusta sve do 1. decembra. O prihvatljivosti radova biće obaviješteni 15. januara 2019. Rok za ranu prijavu za predstavljanje autora je 1. februar 2019, dok je krajnji rok 15. februar. 2019.

Konferencija će, kao i prethodnu deceniju i po, biti fokusirana na aktuelne teme iz svih oblasti sporta i sportske medicine – uključujući psihologiju i sportsku medicinu, društvene i humanističke nauke, biomehaniku i neuromuskularnu medicinu. Učesnici će prijavljivati i sve moguće teme iz oblasti sportske nauke.

Najbolji radovi s Konferencije biće objavljeni u naučnim časopisima „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine (MJSSM)“ i „Sport Mont“, a kao poseban kvalitet Konferencije očekuje se učešće velikog broja master i studenata doktorskih studija, koji će biti u mogućnosti da preko raznih projekata iskoriste priliku da budu na CSA konferenciji.

Partnerski fakulteti iz Hrvatske i Slovenije pružiće značajan doprinos u organizaciji ovog tradicionalno najprestižnijeg regionalnog skupa iz ove oblasti.

Portal Analitika