Fudbal

Zbog Pepa je Engleska dobra, zašto onda da ne kopiramo Siti?

Španskom treneru Pepu Gvardioli mnoge kolege zahvaljuju na dobroj igri njihovih ekipa, čak i onda kada on nema direktan uticaj na to.
Zbog Pepa je Engleska dobra, zašto onda da ne kopiramo Siti?
Portal AnalitikaIzvor

Takav slučaj bio je na ljeto 2010. godine kada su Španci igrali slično kao Pepova Barselona, pa na ljeto 2014. godine kada je Njemačka igrala slično kao Pepov Bajern, a sada je to slučaj i sa Englezima koji igraju slično kao njegov Mančester siti. 

Zanimljivo, Španci i Njemci su na kraju osvojili Mundijal, zbog čega engleski navijači imaju još jedan razlog da tvrde da se "vraća kući". 

"Mislim da je Gvardiola definitivno imao uticaj na igru. Posebno se to odnosi na posljednja tri igrača u odbrani i na način na koji koriste golmana", rekao je Skols za "Bein sports" i dodao: 

"Garet Sautgejt to čak ni ne krije. Mislim da se on viđao sa Pepom i da je pokupio njegov način razmišljanja i želi da zna kako da primijeni takav tip fudbala. Kao navijač Engleske i nekadašnji reprezentativac, želim da vidim najbolju moguću igru. A, gledam je. Španija je igrala najbolji fudbal. Mančester siti je, prošle godine, igrao najbolji fudbal. Zašto ne kopirati taj stil igre?", kazao je Skols.

‘Gordi Albion’ će u srijedu veče igrati protiv Hrvatske, u Moskvi, polufinale Svjetskog prvenstva, dok drugi polufinalni par čine Francuska i Belgija.

Portal Analitika