Crna hronika

Tražena privremena blokada imovine u 19 slučajeva

Višem sudu u Podgorici u posljednje dvije i po godine dostavljena su tri zahtjeva za trajno oduzimanje imovine, dokje za privremenu blokadu prethodne i ove godine podnijeto 19 zahtjeva.
Tražena privremena blokada imovine u 19 slučajeva
PobjedaIzvor

Kako je Pobjedi saopšteno iz Višeg suda, tokom 2017. godine donijete su dvije odluke povodom zahtjeva nadležnog tužilaštva za trajno oduzimanje imovine.

“Odlukama suda odbijeni su zahtjevi za trajno oduzimanje imovine. Takođe, u jednom predmetu tokom 2016. godine je trajno oduzeta imovina”, navodi se odgovorima.

Trenutno su pred Višim sudom u Podgorici aktuelna dva predmeta oko oduzimanja imovine i to bivšem funkcioneru DPS-a Svetozaru Maroviću i njegovom sinu Milošu.

Za Svetozara Marovića Specijalno tužilaštvo traži oduzimanje 11.885 kvadrata šuma, stanova, livada, pašnjaka i pet vikendica koje Marovići imaju u Budvi.

Za Miloša Marovića Specijalno tužilaštvo traži trajno oduzimanje jer, prema navodima iz dokaza tokom finansijske istrage, proizilazi da je od 2006. do 2014. godine imovinu stekao kriminalom.

Takođe, Specijalno tužilaštvo blokiralo je imovinu kriminalne grupe koja je označena kao kavački klan do okončanja istrage protiv 15 članova, a kako bi se ispitalo porijeklo novca kojim je kupljena imovina. Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je i finansijsku istragu protiv Slobodana Kašćelana i još četrnaest osoba iz kavačkog klana. Provjerava se kompletna finansijska dokumentacija kako bi se utvrdile činjenice o pokretnoj i nepokretnoj imovini osoba koje su pod istragom.

Predmet provjera su nekretnine, vozila, plovila, firme, ali se detaljno analiziraju uplate na bankovnim računima fizičkih i pravnih lica kao i hartije od vrijednosti.

Portal Analitika