Fudbal

Jedino bronzana medalja da se vrati kući

Nekadašnji hrvatski fudbaler a sada trener Slaven Bilić je stručni konsultant na ITV tokom Svjetskog prvenstva u Rusiji, a on je na interesantan način odgovorio kolegama kada su htjeli da iz njega izvuku rečenicu kojom bi kazao da Engleska pobjeđuje Hrvatsku.
Foto: Michael Steele/Getty Images
Foto: Michael Steele/Getty Images
Sport klubIzvor

Cijela Engleska ovih dana pjeva pjesmu "It's coming home", u kojoj se radi o tome da se fudbal i trofej šampiona svijeta vraćaju kući. Slavena Bilića su u studiju probali da pitaju kako se naziv pjesme kaže na hrvatskom.

"Ma koja kuća, šta mislite bronzana medalja se vraća kući", kazao je Bilić u studiju u kom su konsultanti još Geri Nevil i Li Dikson.

Bilić je takođe odgovorio i kritičarima hrvatske reprezentacije da nije važno što ta ekipa nije igrala lijepo.

"Ovo je nok-aut faza Svjetskog prvenstva. Nije ovo Boljšoj teatar. Ako želite umjetnost onda idete tamo", kazao je nekadašnji menadžer Vest Hem Junajteda koji je pričao i o tome koliko je ovo veliki uspjeh za hrvatski fudbal.

"Ova pobjeda je veća od fudbala. Fudbal je najveći sport na svijetu. Košarka jeste velika u Hrvatskoj, ali ta bronzana medalja iz 1998. je i dalje najveći uspjeh u hrvatskom sportu. Ova pobjeda je bila veća od polufinala".

Portal Analitika