Tenis

Nadal preko De Minaura za osminu finala i prvo mjesto

Prvi teniser svijeta Rafael Nadal plasirao se u osminu finala Vimbldona, pošto je u trećem kolu nadigrao Aleksa de Minaura iz Australije.

Nadal preko De Minaura za osminu finala i prvo mjesto
SportklubIzvor

Drugi nosilac na Vimbldonu Nadal je De Minaura, trenutno 80. na ATP listi, savladao rezultatom 6:1, 6:2, 6:4, poslije dva sata i četiri minuta borbe na "Centralnom terenu" Ol Ingland klaba. 

U četvrtom kolu Nadal će igrati protiv boljeg iz meča Jirži Veseli - Fabio Fonjini. 

Nadal je pobjedom protiv De Minaura opravdao naslov favorita u ovom meču, ali je i obezbijedio prvo mjesto na ATP listi na kraju turnira. Njega je mogao da ugrozi Rodžer Federer, da je Nadal eliminisan do četvrtog kola, ali je Španac sada stekao dovoljnu zalihu da ostane na teniskom tronu. 

Rafael Nadal je De Minaura u prvom setu slomio posle četvrtog maratonskog gema, u kojem je iskoristio petu brejk loptu. Španski teniser je potom protivnika brejknuo još jednom, a zatim okončao prvi set ubjedljivo sa 6:1. 

Debitant na Vimbldonu De Minaur je i u drugom setu krenuo dobro, ali je sredinom ovog djela igre ponovo poklekao na svoj servis, pa je Nadal na sličan način došao do 2:0. 

U trećem setu je viđena najveća borba, De Minaur je na kraju meč završio i sa više asova (8-5), imao je i jednu šansu za brejk, ali tek kada je Nadal servirao za meč. 19-godišnji De Minaur bi plasmanom u osminu finala postao najmlađi učesnik ove runde na Vimbldonu od 2014. godine, ali je poražen u svom prvom meču protiv dvostrukog šampiona Vimbldona. 

Portal Analitika