Abiznis

Cilj Crne Gore i Kine završiti prioritetnu dionicu autoputa iduće godine

Prošla godina bila je veoma uspješna u radovima na prioritetnoj dionici autoputa Bar-Boljare, a obostrani interes je nastavak radova još većim intenzitetom kako bi bili stvoreni uslovi da ova dionica bude završena iduće godine, saopšteno je tokom današnjeg susreta premijera Duška Markovića i potpredsjednika kineske kompanije CCCC Sun Ziu u Sofiji.
Cilj Crne Gore i Kine završiti prioritetnu dionicu autoputa iduće godine
Portal AnalitikaIzvor

“Ovo je prilika za još jedno ostvarenje našeg snažnog partnerstva na projektu vijeka za Crnu Goru”, rekao je  Marković.

Prema njegovim riječima u kapitalnom budžetu izdvojen je novac za gradnju autoputa i očekuje novi zamah i novu energiju kako bi neka kašnjenja sa početka projekta bila nadoknađena i kako bi bili stvoreni uslovi da neposredno po završetku prioritetne dionice bude nastavljen rad na ostalim dionicama.

“Prošle godine sam tri puta obišao radove. Sada ću se ponovo neposredno uključiti jer je ovo projekat od najvećeg interesa za Crnu Goru”, najavio je Marković.

Potpredsjednik CCCC-a je naglasio važnost projekta za tu kompaniju i istakao da gradnjom prioritetne dionice autoputa Bar-Boljare CCCC želi da pokaže i u Evropi svoje sposobnosti. Istakao je da kompanija i u Srbiji radi dionicu ka Crnoj Gori što predstavlja dodatnu vrijednost projekta.

Marković je ponovio da je plan Vlade Crne Gore da naredne dionice budu građene po principu javno-privatnog partnerstva i da će proceduda biti transparentna i javna.

Portal Analitika