Društvo

U septembru imaće odjeljenje manje

 Srednju mješovitu školu naredne školske godine pohađaće 84 učenika. Direktor te visokoškolske ustanove Branko Vukić kaže da je to odjeljenje manje nego ove godine. 
U septembru imaće odjeljenje manje
Nova PobjedaIzvor

– Trend upisa je u padu. Nijesmo iznenađeni jer je broj svršenih osnovaca u ovoj školskoj godini znatno manji – kaže Vukić.

U junskom roku upisano je 40 učenika. Na raspolaganju su im bili novi smjerovi pekar i proizvođač prehrambenih proizvoda, treći stepen.

– Slobodnih mjesta ima u gimnaziji (osam učenika), prehrambeni/veterinarski tehničar (14), pekar (osam) i proizvođač prehrambenih proizvoda (14 učenika) – rekao je Vukić.

Škola do sada nije bila uključena u program dualnog obrazovanja koje podrazumijeva da učenici pohađaju praksu kod poslodavca od jednog do tri dana sedmično i za to dobijaju novčanu nadoknadu. Protekle školske godine u taj program bilo je uključeno 280 đaka, koji su praksu pohađali kod 101 poslodavca. Prema informacijama iz resornog ministarstva, od septembra će obuhvatiti 500 učenika i 150 poslodavaca. Među novim školama je Srednja mještovita iz Andrijevice.

– Od septembar naša škola će biti uključena u program dualnog obrazovanja i to za smjerove pekar / proizvođač prehrambenih proizvoda za 14 učenika – rekao je Vukić. 

Portal Analitika