Tenis

Pelja nadoknadio 0:2 i srušio Čilića!

Za Marina Čilića ovogodišnji Vimbldon je završen već u drugom kolu. Od petog igrača svijeta bolji je bio 82. igrač planete Gvido Pelja poslije preokreta 3:2.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Sport klubIzvor

Pobjedom nad prošlogodišnjim finalistom, po setovima 3:6, 1:6, 6:4, 7:6(3), 7:5, Argentinac je napravio najveće iznenađenje u dosadašnjem dijelu takmičenja.

Meč koji je počeo u sijredu, pa je zbog kiše sredinom trećeg seta odložen za četvrtak znatno bolje je otvorio Čilić pošto je prva dva seta riješio rutinski prepustivši protivniku samo četiri gema.

Najavu potencijalnog preokreta Pelja je napravio neposredno prije odlaganja, kad je osvojio brejk i poveo sa 4:3. U tom trenutku je odlučeno da se duel pomjeri za četvrtak, što, ispostaviće se, nije omelo argentinskog igrača da nastavi sa dobrim tenisom. Ubrzo po nastavku meča, on je sa dva sigurna servis gema smanjio na 2:1  u setovima.

U trećem je viđena ujednačena igra. Čilić je oduzeo servis Pelji u četvrtom gemu, ali nije uspio da kompletira brejk, a isto je učinio i Argentinac tri gema kasnije. Rezultat toga bio je odlazak u taj brejk gde je Marin poveo sa 2:0, ali je onda uporni Pelja osvojio sedam od narednih osam poena i odveo meč u odlučujući set (7:3).

Tamo je viđeno pravo uzbuđenje u finišu. Pelja je vodio 5:4 i imao dvije meč lopte, ali je Hrvat uspio da se spase i poravna na 5:5. Ipak, bilo je to samo odlaganje onoga što je uslijedilo jako brzo - Argentinac je rutinski riješio servis gem, a zatim iskoristio drugu brejk i meč loptu i napravio veliko iznenađenje.

Njegov rival u trećem kolu biće Amerikanac Mekenzi Mekdonald.

Portal Analitika