Košarka

Niđe nebo nije plavo, kao iznad Crne Gore

''Veličanstvenih 12'' na čelu sa selektorm Crne Gore Ostojićem su nas očarali prošle godine na Evropskom prvenstvu, a nastavljaju da nas oduševljavaju i na najvećoj sceni - Svjetskom prvenstvu u dalekoj Argentini!
Niđe nebo nije plavo, kao iznad Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorska U17 reprezentacija sinoć je položila još jedan test čvrstine karaktera, snage volje, želje, zajedništva kada je najteže.

Eliminaciona faza, bez prava na grešku, protivnik domaćin, nošen navijanjem vatrene publike sa tribina hale u Rozariju.

Imali su Argentinci i dvocifrenu prednost u trećoj četvrtini, ali za naše hrabre zemljake nema nepremostive prepreke!

Kada su došli trenuci odluke odbrana je postala granitna, sveprisutni Kljajić (23 poena, ali i 16, slovima - ŠESNAEST! skokova), je počeo da rešeta mrežicu koša ''Gaučosa'', Tomašević je izludio direktne čuvare, Marinović je dao značajan doprinos u oba pravca, probudili su se Vujisić i Vlahović...

Epilog: četvrtfinale! Crna Gora je među 8 najboljih selekcija svijeta!

Ovi čudesni dječaci koji se polako, ali sigurno transformišu u velike ljude, ispisali su još jednu zlatnu stranicu u istoriji crnogorske košarke, a sve mi se čini da nemaju namjeru da odlože olovku.

Danas pauza, tek toliko da povrate snagu, a sjutra četvrtfinale i Portoriko. Pobjeda nas uvodi u zonu medalje! Znam, zvuči kao san! Biće teško, ali našim zvjezdicama je samo nebo granica! Nebo, koje niđe nije plavo kao iznad Crne Gore!

''Nidje tako vedrih noći... niđe ne bo nije plavo, kao iznad Crne Gore'' - slavlje kadeta koji su se plasirali u 1/4 finale SP! pic.twitter.com/QM5DkAOqOK

— kosarka.me (@kosarkame) July 5, 2018

 

Portal Analitika