Fudbal

Govedarica suspendovao Grbića

Zimus je predstavljen kao najveće pojačanje, jedno od najvećih u posljednjoj deceniji, ali je nakon samo pola godine saradnja okončana Petar Grbić je napustio Budućnost, a danas će potpisati ugovor sa Radničkim iz Niša.
Govedarica suspendovao Grbića
Dnevne novineIzvor

Tako je novi trener “Reala sa Nišave” Nenad Lalatović dočekao fudbalera koga je tražio od samog početka prelaznog roka. A 29-godišnji ofanzivac je dobio šansu da igra, pošto bi bio osuđen na tribine da je ostao u Podgorici.

Kako Dnevne novine saznaju, bivši mladi reprezentativac, koji je u dresu A selekcije sakupio sedam mečeva, je ušao u konflikt sa novim trenerom Zoranom Govedaricom na pripremama na Zlatiboru, pa je 50-godišnji stručnjak u dogovoru sa upravom kluba odlučio da suspenduje Grbića.

Suspenzija je stupila na snagu u nedjelju veče kada se vicešampion države vratio u Podgoricu, pa je Grbić prethodna dva dana trenirao odvojeno od ekipe, zajedno sa Blažom Igumanovićem, koga Govedarica takođe ne vidi u svom timu.

Međutim, bivši igrač Mladosti, Mogrena, Olimpijakosa, Partizana… je još na cijeni, tako da je brzo pronašao novi angažman.

Grbić je tokom proljeća odigrao 17 utakmica (devet puta bio starter, osam puta ušao sa klupe), nije bio na svom nivou zbog povrede, ali je zbog Budućnosti rizikovao karijeru kada je ušao u polufinalu Kupa protiv Mladosti i kada je asistencijom omogućio “plavima” da odu na penale. I juče kada je uzimao papire iz kluba mu je bilo teško.

Radnički Niš igra kvalifikacije za Ligu Evrope, a protivnik u 1. kolu je bolji iz duela Santa Hulija Gzira junajted (Gzira stavila 2:0 u prvom meču) prva utakmica se igra 12. jula u Nišu, a revanš je sedam dana kasnije na strani.

Portal Analitika