Tenis

Karlović eliminisan nakon maratonskog meča

Njemac Jan-Lenard Štruf savladao je Hrvata Iva Karlovića poslije pet setova sa 3:2 (6:7, 3:6, 7:6, 7:6, 13:11). Meč je trajao četiri sata igre. 
Karlović eliminisan nakon maratonskog meča
Portal AnalitikaIzvor

Karlović je imao dva seta prednosti, u četvrtom setu Štruf je spasio jednu meč loptu, da bi u maratonskom petom setu imao više snage i koncentracije i riješio meč u svoju korist.

Karlović je spasio pet brejk lopti u prvom setu, dok je Štruf spasio jednu brejk priliku. Set je riješen u taj-brejku koji hrvatski teniser dobija sa 7:5, iskoristivši jedinu set loptu.

U drugom setu ključan je bio osmi gem, jedini u kojem je viđena brejk prilika. Karlović koristi ukazanu šansu, a potom na svoj servis rješava set u svoju korist sa 6:3.

U trećem setu oba tenisera su odlično servirala, lako su osvajala svoje servise, nije viđena nijedna brejk šansa, pa je set riješen u taj-brejku. Ovog puta Njemac je bio bolji i dobio ovaj period sa 7:4.

Nešto više uzbuđenja viđeno je u četvrtom setu. Opet su oba tenisera lako osvajala svoje servise. Karlović se u 13. gemu izborio za brejk i meč loptu, ali Njemac uspijeva da se izvuče i u taj-brejku stigne do izjednačenja u setovima, 7:4.

Pravi maraton je uslijedio u petom setu. Ponovo su oba tenisera lako osvajala svoje servise. Prvu i jedinu brejk šansu, ujedno i meč loptu uspio je da iskoristi Štruf u 24. gemu i dobije odlučujući set sa 13:11.

Portal Analitika