Marketing

Velika akcija u BMW i MINI salonima: Ne čekajte na sjutra

Kompanija Voli Motors u svojim BMW i MINI salonima kreće sa akcijom kojoj su dali radni naziv ‘’Ne čekajte na sjutra’’.
Velika akcija u BMW i MINI salonima: Ne čekajte na sjutra
Portal AnalitikaIzvor

Radi se o akciji prodaje lagerskih vozila koja se nalaze na lageru u Podgorici i Tivtu. Takođe akcijom su uključeni I automobile koji su u prispijeću - vozila koja se nalaze ili u Beogradu ili na lageru u Minhenu. To su vozila koja mogu relativno brzo da stignu, za 20 do mejesec dana. Sva vozila koja su na lageru ili u prispijeću posjeduju posebne akcijske cijene, a popusti se kreću od 7 - 8 odsto pa čak do 20 odsto.

Na 20 odsto popusta nalazi se serija 3 - 318D koja ima preko 10.00 eura popusta i X5 kojem je akcijska cijena 64.590. Puna cijena tog vozila je 81.666 - što dođe više od 20 odsto.

x1

‘’Naročito smo htjeli da izdvojimo četiri modela. To su X1 - model S drive 18D sa M paketom čija je akcijska cijena 37.490, zatim model 318D takođe sa M paketom čija je akcijska cijena 38.990 - to vozilo je primjera radi spišteno sa 49.200 znači više od 10.000 eura uštede na jedan relativno jeftin auto. Dalje model 520d X Drive (model sa pogonom na sva četiri točka) u vrlo bogatom paketu opreme - akcijska cijena mu je 61.990 a puna cijena mu je 68.100 - znači preko 6.000 eura popusta za novi model vozila. Vjerovatno najatraktivnija ponuda je za još uvijek aktuelni model X5 sa oznakom 25XDrive. Njemu je cijena sa 64.490 ili više od 17.000 eura popusta. To su neka četiri vozila koja bi htjeli da istaknemo a naravno akcijeske cijene važe za sve što se kod nas nalazi na lageru, ne samo za BMW nego i za MINI vozila’’, kazao je za Portal Analitika, izvršni director Voli Motors-a, Vladan Spasojević.

x1-4x1-2

Od svih akcijskih modela, prema riječima Spasojevića cjenovno je najatraktivniji X5 dok bi po njegovom ukusu izdvojio seriju 5.

‘’Što se tiče atraktivnosti ovih akcijskih vozila cjenovno najatraktivnije su X5 ako gledamo zbog popusta i samih brojki. Ja bih izdvojio ovu seriju 5 po izgledu i performansama je najatraktivnije auto. Serija 5, je vozilo sa oznakom 520d XDrive. 2.0 motor dizel 190 konja. Osmostepeni automatski mjenjač. M paket opreme. Osim M paketa ima dosta stvari od kojih bi izdvojio navigacioni sistem profesional. Adaptivna led svijetla, kameru za vožnju nazad, atraktivno osvjetljenje, boja metalic, 19ica felna, sjedišta sportska kombinacija prevrnuta koža itd. Što se tiče MINI vozila najtraženiji model iz minijeve game je novi mini countryman koji je izašao prošle godine. Mi ga imamo na lageru a drugi najtraženiji je mali mini hatch sa troje vrata takođe sa jako lijepom akcijskom cijenom od 22.990 tako da i za ljubitelje MINIja imamo šta da ponudimo’’, govori Spasojević.

520d-3520d-2

Kako Spasojević dodaje BMW već par godina nudi dodatnu povoljnost za kupce koji žele da uzmu auto za keš a to je zamjena staro za novo.

‘’Osim ovoga spomenuo bih da osim klasičnih načina trgovine, kupovina za keš ili lizing, mi smo već par godina pokrenuli program zamjena staro za novo što znači da ćemo vrlo rado procijeniti klijentovo korišćeno vozilo, dati mu našu ponudu i uračunati ga kao učešće prilikom kupovine novog vozila. To važi i za druge brendove. Ne otkupljujemo samo BMW i MINI vozila već i Mercedes, Audi, Tojotu, VW, i već to radimo dvije godine aktivno. Nismo se ograničili samo na BMW i MINI nego ćemo ako imamo interes otkupiti i vozila drugih brendova’’, ističe Spasojević.

318d

Direktor Voli Motors-a je naglasio da akcija staro za novo važi za punu cijenu novog automobile te da ukoliko bi se neko zainteresovao za kupovinu akcijskog modela uz svoje polovno vozilo morala bi se napraviti posebna ponuda za klijenta.

318d-4

On dalje naglašava da je uz akcijsku ponudu novih BMW vozila uvezana i servisna akcija čije je trajanje zbog velikog interesovanja produženo na još mjesec dana.

318d-5

‘Vršimo kontrolu lanaca, stanja lanaca uz 50 odsto popusta na tu kontrolu. NPR za neko vozilo cijena se kreće oko 120 eura a ona se dobija za 60 eura i podrazumijeva sami uvid u stanje lanaca i zamjenu natezača koji svakako mora da se promijeni kada se radi ta kontrola. Zbog velikog interesovanja ta akcija je produžena za još mjesec dana ili do kraja jula’’, dodaje Spasojević.

U Voli Motorsu ističu da su prodajom zadovoljni i da premium modeli imaju svoje tržište.

‘’Skupa vozila su definitivno tražena u Crnoj Gori. Ako obiđete ne samo naš premium brend BMW i MINI nego ste se zainteresovali za prodaju Mercedesa i Audija vidjeli bi ste da i ta vozila iako cjenovno idu na višu kategoriju u smislu platežnih ljudi vidjećete da se prodaju i da su tražena. Ako pitate nas konkretno u BMW-u nađe se kupac, zadovoljni smo sa prodajom. Da može da bude bolje, može naravno ali nisu rijetki slučajevi kada neko kupi auto od 70 do 100 hiljada. U ogromnoj većini, čak 99 odsto su klijenti stanovnici Crne Gore. Svega jedan odsto ide na strance koji imaju nekretninu u Crnoj Gori ili neka strana kompanija. Svi se mi baziramo na klijente sa područja Crne Gore. Tačno je da brendovi koji rade sa manje skupim vozilima, količinski prodaju više vozila, ali itekako premium brendovi imaju svoju klijentelu i potražnju’’, naglašava Spasojević.

salon

Kada je naše tržište u pitanju, od BMW vozila najtraženiji je X1.

‘’Što se tiče nekog vozila koje se najviše prodaje i koje naši klijenti najviše traže i najradije uzimaju u zadnjih tri godine je X1. Taj segment klijenti su prepoznali kao nešto što im i po veličini, performansama i cjenovno najviše odgovara. Odmah za njim, s obzriom da je prošle godine izašao novi model serije 5 ide taj model, a ove godine izašao je novi model X3 koji su klijenti prepoznali kao jako interesantan auto. Jedno pravo osvježenje u BMW-ovoj gami, tako da ga vrlo rado kupuju i sa njim postižemo jako lijepe rezultate u ovih prvih pola godine od kako je lansiran’’, ističe Spasojević.

bmw-2

Ako bi mroao da izdvoji jednu stvar po kojoj bi preporučio BMW u odnosu na konkurente, onda bi to bilo, prema riječima našeg sagovornika – uživanje u vožnji.

‘’Odgovoriti na pitanje po čemu je BMW bolji od drugih nije jednsotavno kao što se čini. Kao što svaki brend ima nešto svoje tako i BMW prednjači u tehnološkim rješenjima, jedan od proizvođača koji prednjači u estetskim rješenjima a jedna od stvari su vozne karakteristike. BMW je napravljen za uživanje u vožnji, ko voli da vozi, da se osjeća dobro u autu to će dobiti sa BMW-om’’, zaključuje Spasojević.

Portal Analitika