Turizam

Izrael zainteresovan za crnogorski turizam

Izrael je zainteresovan za saradnju u oblasti turizma, ali i za ostale privredne sfere za koje bi procijenili da su perspektivne za ulaganje, ocijenjeno je tokom sastanka ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića sa generalnim direktorom Ministarstva vanjskih poslova Izraela, Juvalom Rotemom.
Izrael zainteresovan za crnogorski turizam
Portal AnalitikaIzvor

Radulović i Rotem su, kako je saopšteno iz ministarstva, sagledavali mogućnosti intenzivnije saradnje dvije zemlje.

Na sastanku kome je prisustvovala i nerezidentna ambasadorka Izraela u Crnoj Gori sa sjedištem u Beogradu Alona Fišer Kam i generalni direktor Direktorata za EU integracije međunarodnu saradnju MORiT-a Igor Građević, kako se navodi, ocijenjeno je da je do sada ostvarena uspješna saradnja, kao i da postoji veliki prostor za njeno unapređenje.

"Izraelska strana posebno je zainteresovana za saradnju u oblasti turizma, ali i za ostale privredne sfere za koje bi procijenili da su perspektivne za ulaganje", navodi se u saopštenju.

0407radulovicrotem2

Radulović je kazao da postoje mnoge oblasti iz kojih bi Crna Gora mogla da koristi iskustva Izraela, ali i da ponudi prednosti kojima raspolažu teritorijalno male zemlje.

"Generalni direktor Rotem istakao je da je ovo njegova prva posjeta Balkanu i da je njen cilj da sagleda potencijale koje prvenstveno Crna Gora i Srbija mogu imati za izraelske investitore", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika