Crna hronika

Na Delibašića pucano iz dva „škorpiona“

Na Baranina Vasa Delibašića (45), koji je ubijen 28. juna u Mekedonskom naselju, pucano je iz dva ,,škorpiona“ – potvrđeno je Pobjedi iz više izvora.
Na Delibašića pucano iz dva „škorpiona“
PobjedaIzvor

Likvidacija Delibašića dogodila se prije šest dana, naočigled brojnih građana, u Makedonskom naselju u Baru, u blizini košarkaških terena. Ubice su u žrtvu ispalile šest hitaca – dva u glavu, a četiri u tijelo.

Nakon zločina egzekutori su zapalili „audi“ u blizini Poljoprivredne škole. Na vozilu su bile tablice ukradene prije nekoliko mjeseci u Podgorici. Inspektori su, kako je Pobjeda ranije pisala, u zapaljenom vozilu osim dva pištolja pronašli i predmete koje su poslali u Forenzički centar na vještačenje, a mogu pomoći u rasvjetljavanju zločina. Prošle nedjelje policija je pregledala i snimke sa kamera koje su zabilježile kretanje egzekutora. Inspektori su uzeli izjave od Delibašićevih prijatelja kako bi eventualno došla do traga koji bi im pomogao u istrazi. Istražitelji nemaju dilemu da je akcija brižljivo planirana, da su direktni egzekutori imali logističare i da je bilo pripremljeno auto za bijeg.

Preliminarni rezultati istrage ukazuju da su napadači Delibašića pratili duže vrijeme, znali njegove navike i iskoristili pogodan momenat da ga uklone.

Delibašić je, prema podacima bezbjednosnih službi, bio blizak klanu njegovog sugrađanina Alana Kožara, a koji blisko sarađuje sa škaljarskom grupom iz Kotora. Kožar je na čelu grupe pokojnog Baranina Luke Đurovića koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći prije pet godina.

Portal Analitika