Crna hronika

Detalji stravičnog zločina: Kastrati ubila dijete „jer je suprug maltretirao“

 Osamnaestogodišnja Edina Kastrati iz Plava juče je u bjelopoljskom Višem tužilaštvu priznala da je 29. jula svog četvoromjesečnog sina bacila u Plavsku rijeku.
Detalji stravičnog zločina: Kastrati ubila dijete „jer je suprug maltretirao“
PobjedaIzvor

Ona je uhapšena u Plavu zbog sumnje da je ubila svoju bebu i nakon toga privedena je na saslušanje u Tužilaštvo. Kastrati je tužilac Hasan Lukač odredio zadržavanje od 72 sta. Lukač je za Pobjedu kazao da je tokom izviđaja pretražen teren oko Plavske rijeke, ali dijete još nije pronađeno.

- Naložio sam privođenje osamnaestogodišnje Kastrati i ona je u cjelosti priznala krivično djelo nakon čega sam joj odredio 72-časovno zadržavanje – rekao je Lukač.

On je naveo da je Kastrati na saslušanju kazala da je živjela sa nevjenčanim suprugom, „koji je tukao i maltretirao“ i da je zbog toga odlučila da se riješi djeteta.

Osumnjičena je ispričala da ima i osamnaestomjesečnog sina, koji živi sa njenim nevjenčanim suprugom i njegovim roditeljima.

- Nakon isteka tužilačkog zadržavanja donijeću naredbu za sprovođenje istrage sa prijedlogom za određivanje pritvora, a onda slijedi i saslušanje većeg broja svjedoka kao i posmatranje osumnjičene od trane ljekara odgovarajuće struke - najavio je Lukač. Kastrati se stavlja na teret da je izvršila krivično djelo teško ubistvo.

Podsjećamo, ovo je treće ubistvo djeteta od početka godine. Sredinom maja u Baru je uhapšena Mirjana Škrijelj (29) zbog sumnje da je ubila svoju šestomjesečnu bebu u porodičnoj kući u Sutomoru. Tijelo je pronašao otac u krevecu. Beba je bila zamotana u mušemi i nije davala znakove života. Istraga je ukazala da je beba zadavljena mušemom. Škrijelj je pred istražiteljima priznala krivično djelo i njoj je određen pritvor. Dva mjeseca ranije u Podgorici su uhapšeni državljanin BiH Nermin Šišić (27) i njegova partnerka Jelena Jovović (34) zbog ubistva petomjesečne bebe. Sin Jelene Jovović primljen je 4. februara u Dječiju bolnicu u Podgorici bez znakova života. Ljekari su uspjeli da ga reanimiraju, ali je već sjutradan podlegao teškim povredama. Protiv Šišića i Jovović podignuta je optužnica i ona je na razmatranju u Višem sudu. Šišić se tereti za teško ubistvo, dok je Jovović optužena za teško ubistvo u saizvršilaštvu. Njima je zaprijećena maksimalna kazna od po 40 godina zatvora.

Portal Analitika