Fudbal

Švedska bajka - Forsberg eliminisao Švajcarce!

Reprezentacija Švedske pobjedom protiv Švajcarske 1:0 plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Rusiji. Gol odluke positgao je Emil Forsberg u 66 .minutu.
Švedska bajka - Forsberg eliminisao Švajcarce!
Portal AnalitikaIzvor

Skandinavci će se u borbi za plasman u polufinale sastati sa boljim iz duela Engleska - Kolumbija koji je na programu večeras u 20 časova.

Prvu veliku šansu na meču imao je Berg, koji je 8. minutu sam izašao ispred golmana Švajcarske Zomera, ali je šutirao pored gola. Vrlo brzo isti igrač je ponovo bio u dobroj poziciji, loptu je odbio Zomer, na nju je natrčao Ekdal i izuzetno loše šutirao.

fb-img-1530631008715

Poslije desetak minuta "zatišja" Šveđani su ponovo zaprijetili, ali je Zamer ponovo pravovremeno intervenisao. Švajcarci su oprezno počeli meč, a Šaćiri je tek poslije četvrt časa centrirao, ali je lopta bila previsoka za njegove saigrače.

Napadač Šveđana Berg je u 29. minutu sjajno šutirao, lopta je išla u desni donji ugao, ali je Zomer odlično intervenisao. Džaka je pet minuta kasnije šutirao iz velike udaljenosti, međutim, visoko preko gola.

Samo minut kasnije stopostotnu šansu ponovo je imao Ekdal, ali se obrukao poslije centaršuta Lustiga i sa samo nekoliko metara šutirao kao početnik.

Do odlaska na domor Forsberg je iz slobodnog udaraca ozbiljno zaprijetio, lopta je u živom zidu zakačila jednog igrača Švajcarske i prevarila Zomera, ali je lopta završila pokraj desne stative.

fb-img-1530631004189

Najbolju šansa za Švajcarsku prokockao je Džemaili koji je dobio idealnu loptu od Cubera, ali je iz dobre pozicije šutirao preko gola.

U prvih 20 minuta drugog poluvremena nije bilo mnogo uzbuđenja, a onda je Forsberg u 66. minutu postigao jedini gol na meču. Fudbaler Lajpciga je šutirao sa 16 metara, lopta je zakačila Akanđija i prevarila Zomera.

Ekdal je dva minuta kasnije mudro pokušao, ali je njegov plasiran šut završio pored gola. Već u sljedećem napadu Rodiriges je iz velike udaljenosti zaprijetio Šveđanima, međutim, šutirao je pravo u golmana Olsena.

Selektor Švajcarske Vladimir Petković je u posljednjih 20 minuta pojačao napad uvođenjem Seferovića i Emboloa, međutim, nije bilo mnogo šansi da njegova ekipa izjednači.

fb-img-1530631001925

Jedini udarac u okvir gola u drugom poluvrmeenu Švajcarci su uputili u nadoknadi vremena - Seferović je glavom šutirao, a Olsen je bio na mjestu.

Kontra za Šveđane u 94. minutu. Olson je išao sam ka golu Švajcarske, ali ga je Lang oborio i zaradio crveni karton. Sudija Skomina je prvo pokazao na bijelu tačku, ali je uz konsultaciju VAR loptu izvukao malo izvan šesnaesterca. Tivonen je šutirao pravo u Zomera i to je bio kraj.

Ostali parovi četvrtfinala su: Urugvaj - Francuska, Brazil - Belgija i Rusija - Hrvatska.

Portal Analitika