Politika

KRAPOVIĆ: Vanredni izbori bolje rješenje od uvođenja prinudne uprave

Pričaćemo s kolegama iz Crnogorske, pa ćemo vidjeti što su eventualna rješenja. Odbornici Crnogorske, deklarativno, kažu da im nije u interesu uvođenje prinudne uprave u Budvi. Ne ulazim u njihove motive i razmišljanja. Moj stav je da bi uvođenje prinudne uprave bilo poniženje za građane Budve. Bolje bi bilo da idemo na vanredne izbore – u jednu političku utakmicu – nego da se uvodi prinudna uprava, ocijenio je predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović.
KRAPOVIĆ: Vanredni izbori bolje rješenje od uvođenja prinudne uprave
Portal AnalitikaIzvor

On ističe da se prinudna uprava može uvesti jedino voljom odbornika Opštine Budva.

Odbonici vladajuće većine – njih 16 – u ovom trenutku nisu za to. Gospodina Džakovića možete pitati koji je njegov stav. Mi smo protiv toga. Zakonski rok za upozorenje Vlade je ispunjen, a vidjećemo koliko će ona biti ažurna“, istakao je Krapović za Portal Analitika.

Sjednica Skupštine Opštine (SO) Budva danas je odgođena za 9. jul, na zahtjev odbornika Crnogrske, koji su pozvali „sve relevantne političke aktere“ u Budvi da učestvuju na okruglom stolu vlasti i opozicije o načinima izlaska iz političke krize u tom gradu. Sjednici SO nisu prisustvovali odbronici DPS-a, SD-a, kao ni nezavisni odbronik Stevan Džaković.

Sastanak će se, kako je najavljeno, održati u četvrtak, a potpredsjednik Crnogorske Dragan Purko Ivančević rekao je da je plan njegove partije da iznese svoj program i traži manjinsku podršku za njega.

Smatramo se sposobnim da obezbijedimo normalno funkcionisanje grada, ukoliko još 14 odbornika prepozna to“, istakao je on.

U ovoj godini, podsjetimo, nije održana nijedna sjednica SO Budva. Posljednja je bila 30. decembra prošle godine.

Portal Analitika