Fudbal

Švajcarska cilja četvrtfinale, a "kafeterosi" iznenađenje protiv Engleske!

Danas će biti poznati posljednji parovi četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Rusiji. Za dva preostala mjesta boriće se selekcije Švedske i Švajcarske, a nakon njih Kolumbije i Engleske.
Švajcarska cilja četvrtfinale, a "kafeterosi" iznenađenje protiv Engleske!
Portal AnalitikaIzvor

ŠVEDSKA - ŠVAJCARSKA (16 sati)

Fudbaleri Švedske i Švajcarske igraju u Sankt Peterburgu meč osmine finala Mundijala u Rusiji. Jedna od ove dvije selekcije će se plasirati među osam najboljih na planeti, a protivnik u narednoj fazi će joj biti bolji iz meča Kolumbija - Engleska.

Šveđani su kao prvi iz grupe prošli u doigravanje, savladavši Meksiko sa ubjedljivih 3:0 u posljednjem kolu. Prethodno su jedva pobijedili Južnu Koreju, a izgubili su od Njemačke.

svedskasvajcarska

Švajcarska je do ovog duela došla pobjedom nad Srbijom od 2:1, uz dva remija - sa Brazilom i Kostarikom. Posljednji susret ova dva tima odigrala su 2002. godine i on je završen bez pobjednika - 1:1.

Kladionice blago favorizuju Švajcarce, koji imaju, čini se, i veći individualni kvalitet, ali Šveđani su u dosadašnjem dijelu šampionata pokazali da su izuzetno čvrsta ekipa koja kad je raspoložena umije da napuni mrežu rivala.

kejnjames

KOLUMBIJA - ENGLESKA (20 sati)

Posljednji duel osmine finala donosi susret ekipa Kolumbije i Engleske, koje se sastaju u Moskvi na "Okritije areni". Na Ostrvu se ovih dana piše da se "boginja vraća kući", odnosno da će Engleska prvi put nakon davne 1966. godine osvojiti Svjetsko prvenstvo.

Ekipa Gareta Sautgejta u Rusiji igra solidno. Englezi su čak i kalkulacijama doprinijeli da uvećaju svoje šanse za prolaz dalje (poraz od Belgije u kombinovanom sastavu za drugo mjesto i odlazak u lakši dio kostura), ali protiv Kolumbije ih ne čeka nimalo lak zadatak. 

columbiaengland

Falkao, Rodrigez i siloviti Jeri Mina aduti su sa kojima će Kolumbijci ući u ovaj susret. Uz to, na prošlom svjetskom kupu južnoamerikanci su bili jedno od većih iznenađenja, i znaju kako se eliminišu "favoriti".

Dosadašnja dva duela pripala su Englezima, ali su ona odigrana 1998. i 2005. godine. 

last-16
Portal Analitika