Fudbal

Nejmar pokazao klasu, Očoa nije mogao sam

Fudbaleri Brazila plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva savladavši Meksiko 2:0.
Nejmar pokazao klasu, Očoa nije mogao sam
Portal AnalitikaIzvor

Prvo poluvrijeme utakmice je bilo veoma sadržajno. Meksiko se hrabro držao, pokušavao je iz kontri ali se Brazil veoma organizovano branio. Nejmar je na početku imao najbolju priliku za Brazil ali je njegov šut iz daljine odbranio Giljermo Očoa.

U 33. minutu je Brazil imao najbolju priliku na meču kada je Gabrijel Žezus šutirao. Ušao je u kazneni prostor Meksika ali je šut je bio preslab za Očou. Probali su Brazilci i iz odbitka ali je meksički defanzivac izbacio loptu.

brazil-4

Meksička odbrana je konačno poklekla u 51. minutu. Vilijan je ušao u kazneni prostor sa lijeve strane centrirao je, a loptu je u gol usmjerio Nejmar. Deset minuta kasnije je Meksiko imao kontru iz koje je šutirao Karlos Vela. Njegov šut iz velike udaljenosti je išao pod prečku, a Alison Beker je loptu izbacio u korner. Bio je to prvi šut u okvir gola za Meksikance.

U narednim minutima je Brazil imao još nekoliko pokušaja, a Giljermo Očoa je i dalje fenomenalno branio.

brazil-3

U 89. Brazil je imao kontru koju je po lijevoj strani vukao Nejmar. Pravovremeno je asistirao Robertu Firminu koji je prosledio loptu u praznu mrežu. Firmino je inače samo nekoliko minuta prije toga ušao u igru.

Ovo je bio peti uzastopni meč u kom Meksikanci nisu uspeli da savladaju Brazil na Svetskim prvenstvima, a takođe peti meč u kom nisu savladali brazilskog golmana.

Portal Analitika