Politika

Nedvosmislena podrška Mađarske pridruživanju Crne Gore EU

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović sastao se danas u Beranama sa ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom.
Nedvosmislena podrška Mađarske pridruživanju Crne Gore EU
Portal AnalitikaIzvor

Darmanović je ukazao na značaj  kontinuiranog političkog dijaloga na visokom nivou o čemu svjedoči i današnja posjeta mađarskog kolege Crnoj Gori. Ocijenivši bilateralne odnose veoma dobrim, izrazio je zahvalnost na sveobuhvatnoj i sadržajnoj podršci i pomoći Mađarske našim integracionim procesima.

Ministar Sijarto je kazao da je privrženost njegove zemlje evropskoj budućnosti Zapadnog Balkana veoma jasna i nedvosmilena, te da se nalazi među prioritetima mađarske vanjske politike. U tom kontekstu, ocijenio je evroatlantsku ali i evropsku integraciju Crne Gore uspješnim primjerom koji treba slijediti, izrazivši punu podršku što skorijem pristupanju Crne Gore EU.

Ocijenjeno je da pored saradnje u oblastima obrazovanja, turizma i energetike, postoji značajan prostor za dalje produbljivanje odnosa kroz realizaciju novih projekata u oblasti ekonomije.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim temama od obostranog interesa, kako u kontekstu bilateralnih odnosa tako i aktuelnih tema na globalnom planu.

Portal Analitika