Abiznis

Mikrokrediti za samozapošljavanje i jačanje malog biznisa

Investiciono-razvojni fond Crne Gore otpočeo je proces kreditiranja u funkciji razvoja socijalnog preuzetništva-mikrokreditiranje.
Mikrokrediti za samozapošljavanje i jačanje malog biznisa
P.Z.
P.Z.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Krediti su namijenjeni za samozapošljavanje, al ii za jačanje malog biznisa čime će IRF postati žestoka konkurencija mikrokreditnim institucijama.

“Usvajanjem Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o IRF CG stvoreni su uslovi da IRF CG realizuje proces upodobljavanja internih akata u cilju iniciranja dodatne podrške razvoju socijalnog preduzetništva kroz mikrokreditiranje. U martu 2018. godine, potpisan je Ugovor o kreditu između Razvojne Banke Savjeta Evrope i Investicionorazvojnog fonda u iznosu od 30 miliona eura. Pomenuta sredstva će biti namijenjena za podršku preduzetnicima i mikro, malim i srednjim preduzećima kroz odobravanje kredita u iznosu do 50.000 eura”, navodi se u Vladinoj Informacija o realizaciji i efektima politika u oblasti preduzetništva i biznisa za period 01. april – 30. jun 2018. godine.

U pitanju je novi instrument finansijske podrške koji se odnosi na odobravanje mikrokredita koji su, prije svega, u funkciji samozapošljavanja i jačanja malog biznisa

Portal Analitika