Ostalo

U Skoplju održano 17. Prvenstvo Evrope u planinskom trčanju

U Skoplju-Makedoniji po Kalendaru Evropske atletske Federacije  1. jula održano je 17.Prvenstvo Evrope u planinskom trčanju na kojem su nastupili predstavnici 28 zemalja Evropske Atletske Asocijacije sa oko 300 takmičara  .Takmičenje   je odrzano u seniorskoj konkurenciji na 11km i juniorskoj konkurenciji na 6 km za muškarce i žene.
U Skoplju održano 17. Prvenstvo Evrope u planinskom trčanju
Portal AnalitikaIzvor

Na Prvenstvu su nastupili i predstavnici iz ASCG u konkurenciji seniora u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. U ekipnoj konkurenciji crnogorski atleticari osvojili su 16. mjesto. Pojedinačno Miloš Dragović osvojio je 57. mjesto, Igor Đapić osvojio je 67. mjesto, a Dragoljub Koprivica osvojio je 68. mjesto. 

Sa takmičarima na Prvenstvu bio je  Selektror reprezenatacije Osman Erović. Takmičenje je održano na kompleksu Vodno iznad Skoplja. Najvise uspjeha imali su Italijani,Francuzi i Britanci. 

-Konkurencija je zaista bila velika, naši takmičari prvi put su nastupili na Evropskom sampionatu. Planinsko trcanje kao posebna atletska disciplina vema je razvijena i masovna u mnogim evropskim državama. Dominirali su Italijani, Francuzi, Englezi i Švajcarci koji će biti domaćini narednog prvenstva. Naši atletičari su ostvarili očekivan rezultat. -izjavio je selektor Osman Erović.

Portal Analitika