Kultura

„Kinez“ sjutra pred publikom Kotorskog festivala

Predstava „Kinez“ (14+), koju je po nagrađenoj drami Maje Todorović režirala Anja Suša, biće igrana u utorak 3. jula u 21:30 sati na Ljetnjoj pozornici u Kotoru, u okviru  26. Kotorskog festivala pozorišta za djecu, koji se od 1. do 12. jula održava pod sloganom „Put oko svijeta. 

„Kinez“ sjutra pred publikom Kotorskog festivala
Portal AnalitikaIzvor

Predstava će biti izvedena van takmičarske selekcije, a rađena je u koprodukciji Gradskog pozorišta, Kotorskog festivala pozorišta za djecu,  Kulturnog centra „Nikola Đurković“ i ASSITEJ centra Crna Gora. 

Komad dotiče mnoge neuralgične tačke naših (post)tranzicionih trauma čije su najveće žrtve upravo djeca. Kroz naizgled jednostavnu priču o rađanju prijateljstva između dječaka i djevojčice i pronalaženju zrna smisla i razuma u svijetu surovih predrasuda, neprepoznavanja i neuvažavanja drugih i drugačijih, reflektuju se daleko složenije teme o savremenom društvu koje nije naklonjeno nježnosti, iskrenosti i koje, iznad svega, prezire slabost. „Kinez“ je priča o ljubavi, prijateljstvu i mašti. O čarobnjaku „Kinezu“ koji može da vidi šareni svijet drugačijim očima. Ovo je, takođe, priča i o današnjem vremenu, ali i o sjećanju na neko drugo vrijeme koje nijesmo zaboravili i nikada nećemo.

Igraju: Jelena Simić, Emir Ćatović i Goran Slavić, a značajno učešće ima i hor Muzičke šloke „Vasa Pavić“, sa dirigentom Sašom Barjaktarovićem.

Kostimograf je Maja Mirković, scenograf Zoran Petrov, a kompozitor Igor Gostuški.

Portal Analitika