Politika

Ko su kandidati za gradonačelnike opština?

Vrh Demokratske partije socijalista bi trebalo da do sredine jula odredi ko će biti na čelu opština, nakon majskih lokalnih izbora.Javnost danima špekuliše sa imenima kandidata, naročito zbog činjenice što iz vrha DPS-a već mjesecima ne cure informacije o kadrovskim rješenjima.
Ko su kandidati za gradonačelnike opština?
Predrag Zečević
Predrag ZečevićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Sjednica gradskog parlamenta  Podgorice je zakazana za 6. jul, ali je sigurno da se gradonačelnik neće birati. Nezvanično, za funkciju gradonačelnika Podgorice figuriraju nekoliko imena: nosilac liste Ivan Vuković, zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović, kao najozbiljnija rješenja, a pojedini  kažu da se posljednjih dana vratio u igru i Slavoljub Stijepović odlazeći gradonačelnik. Elmag radio je otišao i korak dalje javljajući da će Stijepović dobiti novi mandat.

Takve informacije nijesu potvrđene iz DPS-a, pa ostaje da se vidi ko će zaista biti gradonačelnik.

Ono što je izvjesno da će Petar Smolović biti novi-stari predsjednik Opštine Bijelo Polje. Preporučuje ga sjajan izborni rezultat vladajuće koalicije u Bijelom Polju, ali i uspješno zaustavljanje štrajka malinara. Smolović će imati zadatak da nastavi sa realizacijom infrastrukturnih projekata i koliko-toliko pokuša da spriječi iseljavanje mlađeg stanovništva iz tog sjevernog grada Crne Gore.

U DPS-u mnogi vide Zoricu Kovačević za predsjednicu Opštine Danilovgrad. Iako je ona ranije za Portal Analitika kazala da su to špekulacije, šture informacije iz najveće vladajuće partije govore da je ona najbliža fotelji.

Isti izvori govore da je Dušan Raičević vjerovatni predsjednik Opštine Bar, iako su u opticaju još neka imena, a  veoma slična situacija je i sa Mirkom Đačićem na čelu Pljevlja.

Mediji špekulišu da je Milisav Bulatović gotovo sigurno prvi čovjek Kolašina, dok čelna rješenja za Plav i Rožaje, gdje glavnu riječ vode SD i Bošnjačka stranka, još nijesu poznata.

Podsjetimo, već je poznato da će Veselin Vukićević i dalje ostati na čelu Žabljaka, dok se za Golubovce i Šavnik još nište ne zna.      

Izvori Portala Analitika iz DPS-a navode da lista gradonačelnika nije konačna i da su moguća velika iznenađenja.

P.Z.

Portal Analitika