Crna hronika

Rožajac drvenim motkama nasrnuo na bivšu suprugu i njenu familiju

Podgorička policija uhapsila je Rožajce Admira i Izeta Mujevića nakon incidenta koji se odigrao krajem juna ispred Centra za socilajni rad u glavnom gradu, kada su “naoružani” motkama nasrnuli na bivšu Admirovu suprugu Larisu Kalač i njenu familiju.

Rožajac drvenim motkama nasrnuo na bivšu suprugu i njenu familiju
Dnevne novineIzvor

Kako je za Dnevne novine ispričala Kalač, sve se odigralo 27. juna kada joj je upućen poziv iz Centra za socijalni rad, da dođe na razgovor kod njih. Kako je pojasnila, zbog fizičkog nasilja koje je trpjela unazad nekoliko godina, odlučila je da napusti supruga, odnosno ravede se i sa djecom pobjegne iz Rožaja. Misleći da je razgovor u cilju određivanja podobnosti kao roditelja, pošla je u Centar za socijalni rad u pratnji maloljetne djece i majke.

“Međutim, socijalna radnica Amela Jarovac mi je saopštila da su razlog poziva koji mi je uputila, mnogobrojni pozivi mog bivšeg supruga, Admira Mujevića koji je zahtijevao da vidi djecu. Tog dana sam potpisala dokument u formi službene zabilješke da narednog dana dozvolim kontakt djece sa njihovim ocem u kontrolisanim uslovima u Centru za socijalni rad i obavijestila policijsku službu u Tuzima, tražeći prisustvo njihovih službenika. Nakon potpisivanja tog dokumenta iz straha i sumnje da se moj suprug nalazi u blizini, zamolila sam socijalnu radnicu da nas isprati do auta”, kaže Kalač.

Navodi da je po ulasku u automobil primijetila Admira i njegovog oca Izeta kako trče u njihovom pravcu.

“Nekako smo uspjele da zaključamo sva vrata na vozilu dok su psujući, prijeteći da će nas pobiti pokušavali da nasilno otvore vrata. Najprije rukama, a potom i drvenim letvama koje su pronašli u blizini auta, bezuspješno se trudeći da slome stakla na vozilu, ne mareći pritom za bezbjednost naše djece. Za to vrijeme moja majka je uspjela da pozove policiju i mog ujaka”, ispričala je Kalač.

Ona je dodala da su u tom trenutku došli i njen ujak i brat od ujaka koji su pokušali da obuzdaju njenog bišeg supruga.

“Ujak i brat su krenuli da me odbrane i da ga sklone, međutim moj bivši svekar ih j e napao motkom. Zadao je udarac mom ujaku u predjelu leđa. Ubrzo je pristigla policijska patrola, potom još jedna, a za njom i interventna jedinica. Svi smo ubrzo privedeni na saslušanje u Cb Podgorica, nakon čega su ujak i brat pušteni, a bivši suprug i njegov otac zadržani u pritvoru, gdje se nalaze još uvijek”, kazala je ona Kalač koja je ujedno pohvalila profesionalnost i zaštitničku podršku inspektora i policijskih službenika u Podgorici.

Ona ističe da još 2014. godine trpi pakao i fizičko nasilje od supruga Admira Mujevića iz Rožaja, jer su prijetnje koje joj je muž upućivao da će zapaliti kuću i auto njene majke, a sestru unakaziti i da će završiti u invalidskim kolicima.

Portal Analitika