Fudbal

Brazil na Meksiko, nemoguća misija za "samuraje"!

Nakon drame i penal ruleta viđenih tokom jučerašnjeg dana, poslije kojih je poznat novi četvrtfinalni par Rusija - Hrvatska, danas su na Mundijalu dva nova meča. Snage na terenu će odmjeriti Brazil i Meksiko, a nakon njih Belgija i Japan. 
Brazil na Meksiko, nemoguća misija za "samuraje"!
Portal AnalitikaIzvor

BRAZIL - MEKSIKO (16 sati)

Brazil je jedan od favorita za osvajanje trofeja, ali su Meksikanci sposobni da im pomrse račune. Utakmica se igra na stadionu u Samari.

 

Brazil je odigrao, taman koliko mu treba u dosadašnjem dijelu takmičenja. Prvo su remizirali sa Švajcarskom, onda savladali Kostariku, a potom i Srbiju. Izabranici Titea u ovaj duel ulaze kao favoriti.

 

Meksikanci vjeruju da mogu do četvrtfinala. Jer, kad neko savlada aktuelnog šampiona planete, Njemačku, onda ih treba shvatiti ozbiljno.

brazil-vs-mexico

BELGIJA - JAPAN (20 sati)

Belgija, bar na papiru, ima najlakši zadatak u osmini finala - igra protiv Japana, koji se čudnim spletom okolnosti našao u drugoj fazi Mundijala.

Japanci su prošli grupu zahvaljujući fer-pleju, pošto su imali manje žutih kartona od Senegala. Nijesu bili "samuraji" ubjedljivi u grupi - savladali su Kolumbiju (koja je od četvrtog minuta igrala sa desetoricom na terenu) sa 2:1, odigrali neriješeno sa Senegalom 2:2, a potom izgubili od otpisane Poljske, minimalnim rezultatom, 1:0.

 

S druge strane, Belgija je ekipa koja je vjerovatno pokazala najviše u dosadašnjem dijelu turnira. Panamu su savladali sa 3:0, Tunis sa 5:2, dok su u posljednjem meču grupne faze dobili Englesku sa 1:0 i tom pobjedom završili na "težoj" strani žrijeba.

 

Pomenuti duel Belgije i Japana igra se na stadionu u Rostovu.

fifa-2018-mundijalnokautfaza

 

Portal Analitika