Drašković: Žao mi je što ne postoji način da dokažem svoju nevinost

Crnogorska karate reprezentativka Ana Drašković kazala je da joj je iskreno žao zbog ishoda doping testa, navodeći da posebno žali što nije u mogućnosti da dokaže svoju nevinost.
Drašković: Žao mi je što ne postoji način da dokažem svoju nevinost
MinaIzvor

Međunarodni komitet Mediteranskih igara saopštio je da je Drašković bila pozitivna na doping testu, navodeći da je u njenom uzorku pronađena supstanca furosemid. 

"Shodno nastaloj situaciji želim da Vas obavijestim, da usljed nemogućnosti da dokažem da ja svjesno nijesam unijela pomenutu supstancu, u potpunosti se smatram odgovornom što se našla u mojim nalazima jer nijesam vodila računa o ličnim stvarima (nepažnjom boce sa vodom, sportske torbe...) trenirajući u salama koje smo dijelili sa drugim sportistima učesnicima Mediteranskih igara želim da zbog sebe i svoje buduće karijere prihvatim ponuđenu varijantu 1", kazala je Drašković agenciji MINA.

Ona je naglasla da iskreno žali što ne postoji način da dokaže svoju nevinost.

"Nadam se da ću u budućnosti svojim sportskim ponašanjem na borilišta i van njega pokazati da je ovo bio samo splet nesrećnih okolnosti na koje ja nijesam namjerno i svjesno uticala", kazala je Drašković. 

Ona je istakla da B test nije rađen iz razloga što se i on radi iz istog uzorka.

"Tako da je procenat da ću biti ponovo pozitivna 99,9 odsto, samim tim bi mi odredili maksimalnu kaznu od četiri godine suspenzije i bez prava žalbe. Primorana sam da priznam ono što nijesam uradila zbog buduće karijere. Nije isto biti kažnjen godinu, dvije ili četiri. Ne želim da krivim nikoga, samo znam da ću iz ove situacije izaći jača", kazala je Drašković.

Podsjetimo ranije danas je iz Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara saopšteno da je crnogorska karate reprezentativka, Ana Drašković bila pozitivna na doping testu na Mediteranskim igrama u Taragoni.

Portal Analitika