Crna hronika

Dječak i djevojčica u bolnici

Stablo gotovo šest decenija starog bora palo je u četvrtak popodne na plažu u Šušanju i tom prilikom povrijedilo djecu koja su se našla u blizini, prenosi Bar info
Foto: Bar Info
Foto: Bar Info
Pobjeda/Bar InfoIzvor

Prema nezvaničnim informacijama, dječak koji je zadobio teže povrede glave upućen je u Klinički centar Podgorica na dalje liječenje, a djevojčica sa prelomom ruke je zbrinuta u barskoj bolnici.

Povodom ovog događaja, teren su juče obišli Ninoslava Novović, predstavnica JP Morsko dobro za opštinu Bar, te Dragan Đonović i Mira Prentović iz preduzeća Komunalne djelatnosti.

- Vjerovatno je usljed dejstva ranijih nevremena, a potom i visokih temperatura vazduha, došlo do pucanja stabla. To je alepski bor, otporan na jake vjetrove, međutim, dešava se da raste ukrivo, usljed dejstva vjetra dominantnog smjera. Spolja ne djeluje da je bor oštećen, a stablo se bukvalno pocijepalo na pola - kazala je Prentović za Bar info.

Juče je orezano i uklonjeno nekoliko oštećenih borova. Ipak, nakon obilaska terena, jednoglasno je ocijenjeno da bi trebalo oformiti tim koji će činiti stručnjaci iz oblasti šumarstva i zaštite bilja, koji bi svako stablo pregledali i tačno utvrdili šta bi trebalo preduzeti.

- Pripremamo širi izvještaj koji će biti upućen Morskom dobru. I ranije smo ukazivali na neophodnost revitalizacije ovog terena. Nadamo se da će ovaj problem u najskorije moguće vrijeme biti riješen - kazala je Novović.

Portal Analitika