Fudbal

"Furija" sa domaćinom, "vatreni" protiv Danske!

Nakon spektakularnih derbija osmine finala viđenih tokom jučerašnjeg dana i prolaska u sljedeću rundu takmičenja Francuske i Urugvaja, danas će biti poznato još dvoje četvrtfinalista. Snage će odmjeriti selekcije Španije i Rusije, kao i Hrvatske i Danske.
"Furija" sa domaćinom, "vatreni" protiv Danske!
Portal AnalitikaIzvor

ŠPANIJA - RUSIJA (16 sati)

Reprezentacije Španije i Rusije na stadionu "Lužnjiki" u Moskvi igraju meč osmine finala Svjetskog prvenstva. 

 

Domaćin prvenstva, selekcija Rusije, u osminu finala je prošla kao drugoplasirana ekipa grupe A, pa im je protivnik u nokaut fazi takmičenja popularna "crvena furija".

 

Španija se nije proslavila u tri utakmice u grupi B, protiv selekcija Portugala, Irana i Maroka, dok je Rusija pokazala da umije da bude raspoložena i razigrana pred domaćim navijačima (na otvaranju prvenstva porazila je Saudijsku Arabiju sa ubjedljivih 5-0).

spanijarusija

HRVATSKA - DANSKA (20 sati)

Selekcije Hrvatske i Danske igraju derbi dana na stadionu u Nižnjem Novgorodu. "Vatreni" slove za favorite, ali to moraju da pokažu i na terenu, protiv neugodne ekipe Danske.

 

Izabranici selektora Zlatka Dalića igraju odličan fudbal na Mundijalu u Rusiji i važe za jednog od "favorita iz sjenke". U dosadašnjem toku prvenstva upisali su tri pobjede u grupnoj fazi takmičenja i u ovaj meč ulaze kao veliki favoriti.

 

Naime, Hrvati su prvo rutinski savladali Nigeriju 2:0, potom deklasirali Argentinu 3:0, da bi u posljednjem meču, u kombinovanom sastavu, savladali i Island sa 2:1. Danska je Mundijal počela trijumfom nad Peruom od 1:0, da bi zatim remizirali s Australijom 1:1 i Francuskom 0:0.

Portal Analitika