Društvo

Kosta i Nikolina su osvojili tri medalje

Učenici Matematičke gimnazije Kosta Vukićević, Nikolina Lalić, Ksenija Belada i Nađa Stojanović, sa mentorom, profesorom Božom Bakovićem, ostvarili su izuzetne rezultate na Šestom kupu Matematičke gimnazije u Beogradu. 
Kosta i Nikolina su osvojili tri medalje
Nova PobjedaIzvor

Na takmičenju koje je 26. juna okupilo učesnike iz 12 zemalja, učenici Gimnazije „Slobodan Škerović“ iz Podgorice osvojili su tri medalje

- Kosta Vukićević zlatnu medalju iz matematike i bronzanu iz programiranja, a Nikolina Lalić bronzu iz matematike. Uspjeh gimnazijalaca za Pobjedu je prokomentarisala direktorica gimnazije Zoja Bojanić-Lalović.

- Ponosni smo na uspjeh naših učenika, koji su potvrdili da za gimnazijalce nema teških zadataka. Njihov uspjeh je značajan i za školu i za državu, jer su se ovi mladi ljudi znanjem izdvojili u jakoj konkurenciji – kazala je Bojanić-Lalović.

Ona je naglasila da je najvažniji zadatak uprave i nastavnog kolektiva Gimnazije da podržavaju talentovane učenike.

- Upravo zato omogućavamo im da se uporede i sa učenicima izvan naše zemlje. Ovakav uspjeh koji su ostvarili u Beogradu potvrđuje da smo ispred mnogih škola iste ili slične orijentacije u našoj zemlji, ali i u okruženju. Gimnazija je škola prepoznata po kvalitetnim đacima i dobrom kadru, pa je naš zadatak da tu tradiciju nastavimo – kazala je direktorica gimnazije ,,Slobodan Škerović“. 

Portal Analitika